Karabag Azerbaycan Kulübü Avrupa Liginde Yerini Sağlamlaştırıyor - Son Dakika
Güncel

Karabag Azerbaycan Kulübü Avrupa Liginde Yerini Sağlamlaştırıyor

Karabag Azerbaycan Kulübü Avrupa Liginde Yerini Sağlamlaştırıyor

Karabağ Futbol Kulübü, Avrupa liginde gruplara kalan ikinci Azeri takım oldu.

31.10.2014 10:06  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Mülteci kulubü" Qarabağ FK, bütün engellere rağmen UEFA'da üç beraberlik alarak UEFA grup oyunlarını kazanan ilk Azeri takım olarak durumu lehine çevirmeye devam etti ve grup oyunlarının birinci turunun tamamlanmasının ardından Internazionale'nin arkasında ikinci sıraya yerleşti.

1993'te kurulduğu şehir olan Ağdam'dan zorla çıkarıldığı için genellikle "mülteci kulubü" olarak da adlandırılan Qarabağ FK, 2013-2014 sezonunda 21 yılda aldıkları ilk lig kupası olan Premier Lig kupasını alarak ve 2014-2015 UEFA Avrupa Ligi'nde playoff'larda Hollanda'nın Twente Enschede takımını yenerek oldukça ivme kazandı.

Azerbaycan'ın tüm dünyadaki en golcü oyuncusu Gurban Gurbanov'un yönetiminde Qarabağ FK, Avrupa Ligi F Grubu'nda büyük bir çıkış yapmayı hedefliyor. F Grubu'nda Qarabağ FK'nın karşılacağı diğer takımlar ise İtalya'dan Internazionale Milano, Fransa'dan AS Saint Etienne ve Ukrayna'dan FC Dnipro Dnipropetrovsk. İlk tur maçlarının ardından Qarabağ FK dört puan kazandı ve grup lideri Internazionale'den üç puan geride ve St.-Etienne'den bir ve Dnipro'dan üç puan ileride ikincilik koltuğuna oturdu.

6 Kasım'da oynanacak yeni maçlarında, Dnipro ile ikinci kez üst üste karşı karşıya gelecek ve 27 Kasım'da St. Etienne ile oynanacak deplasman maçının ardından 11 Aralık'ta Internazionale ile kendi sahasında final maçı için yarışacak. UEFA Avrupa Ligi'ne ulaşan diğer Azeri takım Neftci PFK, UEFA Avrupa Ligi'ne ulaşan diğer Azeri takım Neftci PFK, 2012-2013 sezonunda Inter'e Bakü'de 3-1 yenilip, Milan'da 2-2 berabere kalmıştı.

Kimileri bunun Azeri futbolunun en iyi zamanları olduğunu iddia etse de, olayın insani boyutunu gözden kaçırmamak gerek. Qarabağ FK'nin başarısı Ermenistan ve Azerbaycan arasında süregelen çatışmaların neden olduğu 875.000 mülteci ve ülke içinde yer değiştirmek zorunda kalmış insanın dramına da ışık tutuyor. Takımın başarısı sadece futbol için umut vermiyor, aynı zamanda bu bölgedeki insanlar için Karabağ'ın uluslararası alana ulaşması, evine dönmeyi bekleyen yüzbinlere de bir görünürlük ve platform sağlıyor. Hollandalı bir gazeteci tarafından hazırlanan bir kısa film, yalnızca futbol takımının değil, aynı zamanda bölgenin de işgalin ardından durumunu gözler önüne seriyor: http://is.gd/hyN52r. Azerbaycan, şu an dünyadaki en fazla mülteci ve ülke içinde yer değiştirmek zorunda kalmış insana sahip ülke. Yaklaşık 20 yıl önce bu konuda dört Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı çıkmasına rağmen, insanlar hala ülkenin çeşitli yerlerinde kamplarda yaşıyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karabag Azerbaycan Kulübü Avrupa Liginde Yerini Sağlamlaştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement