'Karabağ'ın Sessiz Çığlığı" Belgeseli Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

'Karabağ'ın Sessiz Çığlığı" Belgeseli Tanıtıldı

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesini işgalini ve yaşanan katliamları anlatan "Karabağ'ın Sessiz Çığlığı" belgeselinin tanıtımı yapıldı.

31.03.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesini işgalini ve yaşanan katliamları anlatan "Karabağ'ın Sessiz Çığlığı" belgeselinin tanıtımı yapıldı.

TRT Genel Müdürlüğü Adnan Öztrak Konferans Salonu'nda düzenlenen ve TRT Avaz'da canlı yayınlanan tanıtım töreni, saygı duruşu, Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasıyla başladı.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, birçok zorluklara ve acılara sahne olan bölgenin, azme, tarihe damga vurmaya ve iz bırakmaya da şahitlik ettiğini söyledi.

Soykırıma maruz kalanların ve acı çekenlerin değil, acı çektirenlerin sesinin daha çok çıktığına dikkati çeken Göka, "Çünkü biz suçlu değiliz. Soykırımı yapanlar ve buna alet olanlar, dünyanın gözü önünde bu suçluluktan kurtulmak için birçok kesimi yanına almaya çalışıyor" dedi.

Azerbaycan Diaspora İşlerinden Sorumlu Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Valeh Hacıyev de Ermenilerin Azerbaycan topraklarında geçmişten bu yana soykırım yaptıklarını söyledi.  Hacıyev, Türklere yapılan soykırımlara karşı tüm dünyanın çifte standart uyguladığını ifade etti.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov ise Ermeni ve Bolşevik çetelerinin saldırıyla yaklaşık 50 bin Azerbaycanlının katledildiği 31 Mart'ın, Azerbaycan'ın milli lideri Haydar Aliyev tarafından "Soykırım Günü" ilan edildiğini hatırlattı.

Azerbaycanlılara yapılan soykırımlara dünyanın sessiz kaldığını söyleyen Bağırov, tarihin, tüm Türklere yönelik haksız uygulamaları ve soykırımları unutmayacağını kaydetti.

Bağırov, TRT'nin hazırladığı belgeselin, özellikle böyle anlamlı bir günde yayına başlamasının önemine dikkati çekti.

Hacıyev, Bağırov ve belgeselin yönetmeni Savaş Bozkaya'ya Göka tarafından plaket verildi. Programın sonunda, belgeselin özel gösterimi yapıldı.

TRT Avaz'da bugün ilk bölümü yayınlanacak, 6 bölümlük belgeselde, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ'da yaşanan soykırım anlatılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Karabağ'ın Sessiz Çığlığı' Belgeseli Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement