Karabağlar Belediyesi İşçilerinden Eylem - Son Dakika
Yerel

Karabağlar Belediyesi İşçilerinden Eylem

Karabağlar Belediyesi İşçilerinden Eylem

İzmir'in Karabağlar ilçesinde belediye işçileri, fen işleri hizmetleri için açılan ihalenin başka firma tarafından kazanılması nedeniyle hak kaybına uğrayacaklarını savunarak eylem yaptı.

30.09.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağlar Belediyesi'nin fen işleri hizmetleri için açtığı ihalenin bir inşaat şirketince kazanılmasının ardından daha önce bu işi üstelenen belediye çalışanları, durumun taşeronlaşmaya yol açarak hak kaybına neden olacağı gerekçesiyle eylem yaptı.

DİSK Genel-İş Sendikası'nda örgütlü belediye işçileri, söz konusu ihalenin iptal edilmesi ve taşeronlaşmanın önlenmesi talebiyle Uğur Mumcu Parkı'nda toplanarak, ellerinde pankartlarla slogan atarak Karabağlar Belediyesi'ne yürüdü.

DİSK Genel İş İzmir 5'nolu Şube Başkanı Naci Çetin yürüyüşün sona erdiği Karabağlar Belediyesi önünde yaptığı konuşmada, belediyenin açtığı ihaleyi özel şirketin kazanmasıyla sendikaya bağlı 166 işçinin "taşeronlaşma tehditi" altında kaldığını ileri sürdü.

Karabağlar Belediyesi'nde daha önce taşeron uygulaması olmadığını savunan Çetin, "İşimizin elimizden alınmasına, emeğimizin sömürülmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karabağlar Belediyesi İşçilerinden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement