Karabağlar'da Aşı Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Karabağlar'da Aşı Seferberliği

Karabağlar\'da Aşı Seferberliği

Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bir buçuk ayda 133 sokak köpeği ile 213 sokak kedisini aşıladı.

05.07.2014 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bir buçuk ayda 133 sokak köpeği ile 213 sokak kedisini aşıladı.

Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçe sınırları içinde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarına aşı kampanyası başlattı. Bir buçuk ay süren aşı kampanyası 57 mahallede gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında 133 sokak köpeği ile 213 sokak kedisine kuduz ve parazit aşısı yapıldı. Başkan Selvitopu aşılama kampanyasının ardından sokak hayvanları için ilçedeki 50 parkın yanı sıra farklı noktalara su ve mama kapları da konacağını söyledi.

346 SOKAK HAYVANI AŞILANDI

Sokak hayvanlarının sağlıklı yaşamaları ve bu hayvanlardan bulaşabilecek hastalıkların önüne geçmek için yapılan aşılama kampanyası Karabağlar'daki 57 mahallede gerçekleşti. Kampanya kapsamında toplam 346 sokak hayvanı aşılandı. Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan iki veteriner hekim, hayvan severlerin getirdiği kedi ve köpeklere aşılarını yaptı. Veterinerler ayrıca, aşılama noktalarına kurulan stantlarda vatandaşlara sokak hayvanlarıyla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıttı ve vatandaşların hayvanlarla ilgili sordukları soruları tek tek yanıtladı.

57 MAHALLE

Sokak hayvanları ve sahipli hayvanlar için Karabağlar'da çeşitli kampanyalar düzenleyeceklerini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bu kampanyaların ilkine aşılamadan başladıklarını söyledi. İlçedeki sokak hayvanlarının aşılanmasının sağlık açısından çok önem taşıdığına dikkati çeken Selvitopu, "Sokakta yaşayan hayvanlarımızın sağlığı ve halk sağlığını tehdit edecek unsurlara karşı önlem olarak aşılama kampanyası gerçekleştirdik. 57 mahallemizde muhtarlıklar kanalıyla gerçekleştirilen bu kampanya kapsamında 346 sokak hayvanı, kuduz ve dış parazitlere karşı aşılandı. Bu aşılamalar hem hayvanlar hem de toplum sağlığı açısından önem taşıyor" dedi.

SOKAK HAYVANLARINA SU VE MAMA KABI

Öte yandan, sokak hayvanlarına yönelik farklı çalışmalar da yapacaklarını belirten Selvitopu, hayvanlar için otomatik sulama kapları ve yemek kapları alacaklarını, kısa bir süre içinde ilçenin çeşitli noktalarına bu kapları dağıtacaklarını vurguladı. Özellikle yaz aylarında sokak hayvanlarının ciddi anlamda su sıkıntısı çektiklerini belirten Başkan Selvitopu, bu sıkıntıyı bir an önce gidereceklerini belirterek, "Sokak hayvanlarına suluk ve mama kapları hazırlatıyoruz. Kısa bir süre içinde hayvanların sağlıklı su ve yiyecek tüketebilecekleri bu kapları ilçedeki 50 parkın yanı sıra farklı noktalara dağıtacağız. Vatandaşlarımızla birlikte hayvan haklarına sahip çıkarak, onların doğada rahatça yaşamalarına olanak sağlayacak çalışmalar yapacağız" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabağlar'da Aşı Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement