Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nin Çevresi Genişletiliyor - Son Dakika
Güncel

Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nin Çevresi Genişletiliyor

Karabaş-i Veli Kültür Merkezi\'nin Çevresi Genişletiliyor

Osmangazi'de Tarihi Doku Ön Plana Çıkıyor

25.10.2014 12:15  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi, sahip olduğu manevi değerle Bursa'nın en önemli kültür merkezlerinden biri olan Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nin çevresini genişletmek amacıyla kamulaştırılan 9 binayı yıktı. Binaların yıkımı için ilk balyozu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar vurdu.

Dünyada, her gece sema gösterisi yapılan tek yer olan Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nin çevresini genişletmek için harekete geçen Osmangazi belediyesi, kamulaştırılan binaların yıkımını gerçekleştirdi. Bursalılara, sema gösterilerinden, ney dinletilerine, geleneksel Türk el sanatı sergilerinden, şiir dinletilerine, musiki eşliğinde bahçe-kahve sohbetlerine değin birçok aktiviteyi yaşama şansı sunan Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nin çevresinin genişletilmesi adına kamulaştırılan 9 bina, düzenlenen törenle yıkıldı. İlk balyozu vurarak binaların yıkımını başlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Yıkım çalışmalarının ardından ortaya çıkacak arazi üzerinde yapacağımız çevre düzenleme çalışmaları ile sadece Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nin çevresini genişletmekle kalmayacağız, aynı zamanda Maksem mahallesine nefes aldıracak bir alan kazandıracağız" dedi.

"ŞEHRİN GÜZELLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARTIYORUZ"

Hizmet üretme noktasında çok ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydeden Başkan Dündar, "Geçtiğimiz dönem Bursa'ya park, yeşil alan, meydan, hizmet binası, spor tesisleri gibi hizmetler kazandırabilmek adına,
225 milyon liralık kamulaştırma yaptık. Bu kamulaştırmalara yeni dönemde de devam ediyoruz. 2014 yılında, şuana kadar 86 milyonluk kamulaştırmaya imza attık. Kamulaştırma yaptıkça şehrin güzelliği ortaya çıkıyor. Bugün de Maksem Mahallesi'nde, Karabaş-i Veli Tekkesi'nin bulunduğu noktada, kamulaştırmasını yaptığımız 9 binanın yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

"TARİHİ DOKUYU ÖN PLANA ÇIKARTACAĞIZ"

Binaların yıkılmasıyla birlikte bin metrekarelik bir alan elde edeceklerini belirten Başkan Dündar,"Yıkımını yaptığımız 9 binanın kamulaştırılması için 1 buçuk milyon liralık bedel ödedik. Yıkımların tamamlanmasının ardından Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nin çevresini genişleterek tarihi dokuyu ön plana çıkartacağız. Sıkışık yapılaşmadan dolayı, vatandaşlarımızın sosyal alan bulmakta zorlandığı mahallelerimize nefes aldıracak yeşil alan ve meydan gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nin Çevresi Genişletiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement