Karabük 6 Ton Mavi Kapakla 18 Engelliye Tekerlekli Sandalye - Son Dakika
Güncel

Karabük 6 Ton Mavi Kapakla 18 Engelliye Tekerlekli Sandalye

Karabük 6 Ton Mavi Kapakla 18 Engelliye Tekerlekli Sandalye

Karabük'te, çatıdan düşen ve 5 ay süren tedavisinin ardından yürüyebilen tekstil işçisi 37 yaşındaki Murat Yıldız, 3 yılda topladığı 6 ton mavi kapakla 18 engelliyi tekerlekli sandalye sahibi yaptı.

02.01.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te, çatıdan düşen ve 5 ay süren tedavisinin ardından yürüyebilen tekstil işçisi 37 yaşındaki Murat Yıldız, 3 yılda topladığı 6 ton mavi kapakla 18 engelliyi tekerlekli sandalye sahibi yaptı. 2001'de Tekirdağ'da çalıştığı fabrikanın çatısından düşerek yaralanan ve evli ve 2 çocuk babası Murat Yıldız, yürüme ve konuşma yetisini kaybetti. 5 süren tedavinin ardından yürümeye başlayan, konuşması da kısmen düzelen Murat Yıldız, 3 yıl önce memleketi Karabük'e gelerek tekstil fabrikasında çalışmaya başladı. Yıldız, iş yerinin başlattığı mavi kapak toplama kampanyası kapsamında kentin en işlek noktalarına 5 litrelik bidonlar astı. 3 yılda 6 ton kapak toplanmasını sağlayan Yıldız, 1'i akülü 18 tekerlekli sandalye alarak ihtayaç sahibi engellilere teslim etti.

Murat Yıldız, iş çıkışlarında gidip bidonlardaki kapakları topladığını, kendisine yardım edenlerin de olduğunu ve 3 yılda 6 ton kapak topladığını söyledi. Yıldız, şöyle konuştu:

"Engelli olmanın ne demek olduğunu iyi bilirim. Bu yüzden kapak toplama kampanyalarına çok önem veriyorum. Bu topladığım kapaklar sayesinde Karabük'te engelli hemşerilerimize 17 tekerlekli sandalyeyi bizzat kendim teslim ettim. Ayrıca 2 ton karşılığı olan 1 akülü tekerlekli sandalyeyi de ihtiyaç sahibine ulaştırdım. Yine yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı iş yerimizde çalışanlardan topladığımız 1-2 liralarla da iki engelli kardeşimize akülü araba aldık. Bundan sonra da elimden geldiğince engelli kardeşlerimizin sorunları için çaba harcamaya devam edeceğim."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karabük 6 Ton Mavi Kapakla 18 Engelliye Tekerlekli Sandalye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement