Şahin: Bu Yemini Çok Beğendiğimiz, İçimize Sindiği İçin Yapmış Değiliz - Son Dakika
Güncel

Şahin: Bu Yemini Çok Beğendiğimiz, İçimize Sindiği İçin Yapmış Değiliz

Şahin: Bu Yemini Çok Beğendiğimiz, İçimize Sindiği İçin Yapmış Değiliz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, milletvekili yeminiyle ilgili, "Bu yemin metnini çok beğendiğimiz için, içimize sindiği için yapmış değiliz" dedi.

21.11.2015 16:49  Güncelleme: 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, HDP Milletvekili Leyla Zana'nın yemin metnindeki 'Türk milleti' yerine 'Türkiye milleti' ibaresini kullanmasını değerlendirirken, "Bu yemin metnini çok beğendiğimiz için, içimize sindiği için yapmış değiliz." açıklamasında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük Kültür ve Eğitim Merkezi'nde düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

"İÇİMİZE SİNDİĞİ İÇİN BU YEMİNİ YAPMIŞ DEĞİLİZ"

Şahin, TBMM'de yemin törenini yöneten CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, Leyla Zana'nın yeminini kabul etmediğini, Anayasa'da yazılı olduğu şekliyle hiçbir ilave, değişiklik yapmadan metni tekrar etmesini istediğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "Kendisi gelmedi ve 'gelmeyeceğim' diye açıklamalar yapmış. Tabii ki Anayasa'da iç tüzük neyi gerektiriyorsa yapılacaktır. Ancak burada üzerinde durulması gereken önemli bir husus var. 6'ncı dönem yemin etmiş biriyim. Bu yemin metnini çok beğendiğimiz için, içimize sindiği için bu yemini yapmış değiliz. Çünkü hiçbir demokratik ülkenin meclisinde ve anayasasında olmayacak şekilde kötü yazılmış olan bir yemin metnidir. İdeolojik kokan, ayrımcılık kokan, baştan sona imla hatalarıyla dolu ve tabii ki darbe ürünü bir anayasanın yemin metnidir. O bakımdan bu anayasa yürürlükte kaldığı sürece, darbe ürünü 82 anayasası yürürlükte kaldığı sürece bu anayasa ve bu yemin metni hep tartışılmaya devam edilecektir."

"SİVİL ANLAYIŞLA YAZILMIŞ YEMİN HAZIRLIĞINDAYIZ"

Darbe ürünü Anayasa yerine sivil bir anlayışla yazılmış Anayasa'yı TBBM'nin yürürlüğe koyabilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, şöyle dedi: "Bu yeni dönemde AK Parti olarak en önemli hedeflerimizden bir tanesi budur. 'Siz AK Parti olarak Anayasayı değiştirdiğinizde yemin metniniz nasıl olacak, bundan farklı mı olacak?' diye sorabilirsiniz. Biz geçtiğimiz 24'üncü dönemde yeni bir anayasa metni hazırladık, uzlaşma komisyonunda sunduk ve kamuoyu ile paylaştık. Bizim yeni anayasada, sivil anayasada ön gördüğümüz yeni yemin metnimiz her türlü ideolojiden uzak, ayrımcılıktan uzak, çağdaş ve demokratik bir ülkede, mecliste bulunması gereken, üstüne and içilmesi gereken bir metindir."

KENDİ YEMİN ÖNERİSİNİ OKUDU

"İnsan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye bağlı kalacağıma, devletin bağımsızlığını, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma mukaddesatım ve şerefim üzerine yemin ederim" diye yemin metnini okuyan Şahin, "Hiçbir tartışmaya mahal bırakmayacak bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesi, etnik kökeni, ana dili ne olursa olsun herkesin gönül huzuruyla üstünde yemin edebileceği bir yemin metnidir bu" dedi.

"SİVİL ANLAYIŞLA YAPILAN ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR"

Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan İsmet İnönü döneminde Meclis'ten geçen 1924 Anayasası'nda yer alan yemin metnini de okuyan Şahin, "Bu da olabilir. Ama diğer siyasi partilerin 24'üncü dönemde Meclis Başkanlığı'nda sunduğu anayasa değişiklik tekliflerine bakın. 82 Anayasasının yemin metninden pek farklı değildir. CHP'nin aşağı yukarı tamamen aynıdır. MHP'nin de yüzde 70-80 aynıdır. O bakımdan bu yeni dönemin mutlaka Türkiye'de ayrımcılığa izin vermeyen, ideoloji dayatmayan sivil bir anlayışla yapılacak bir Anayasaya şiddetle ihtiyacı var" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ARASINDA PROBLEM OLMAZ"

Yeni hükümet kurma çalışmaları sırasında Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında problem çıkması için dua edenler olduğunu savunan Şahin, "Boşuna beklerler. Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız arasında hiçbir problem yoktur, olmaz, olmayacaktır. Çünkü biz aynı davanın mensuplarıyız. Bizim yola çıkarken milletimize vaat ettiğimiz bu ülkeye hizmet etmek, en başarılı icraatları bu ülke insanına kazandırmaktır. Şu anda da yeni kabine kurulurken, yapılan çalışma bundan ibarettir. Tabii ki kabineyi Başbakanımız hazırlayacaktır, sunacaktır. Ama orası her geleni onaylayan bir makam değildir. Tabii ki orasını inceleyecektir, tavsiyeler ve öneriler olacaktır. Bu öneriler istikametinde çok başarılı olacak bir kabine Pazartesi günü beklentimiz odur, ortaya çıkacak. 64'üncü cumhuriyet hükümeti kolları sıvayıp besmeleyi çekip milletimize ve ülkemize hizmete başlayacaktır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şahin: Bu Yemini Çok Beğendiğimiz, İçimize Sindiği İçin Yapmış Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (72)

  • KAYSERİLİ cCc: TÜRK kelimesi zorlarına gidiyor bunların 14 2 Yanıtla
  • ORTA YOL: DÜNYANIN ADI CUMHURİYET KENDİ VATANDAŞI AZINLIK OLAN TEK ÜLKESİYİZ EVET TAM 77 MİLYON BAŞKA ÜLKE BEYİNLERİNE BAĞLI KÖLELER OLMUŞUZ KİMSE İTİRAZ ETMESİN KİMSE KIVIRMASIN YÜZDE YÜZ DOĞRU SÖYLÜYORUM 11 4 Yanıtla
  • mehmet: ne mutlu ermeniyim yazsaydı mutlu olurdun mseni meclis başkanlığında azarladı gıkın çıkmadı 13 1 Yanıtla
  • murat: madem yemini begenmiyorsun. Atatürk ü istemiyorsunuz. Atatürk ün kurtardıgı topraklarda utanmadan nasıl yaşıyorsunuz. 10 3 Yanıtla
  • OPPOZ: BU LAFI SEÇİMDEN ÖNCE SÖYLESEYDİN YA YEMİYOR DEMİ, LAN HEPİNİZİN... 12 0 Yanıtla
  • REHA: Allah sizi kahretsin. Sırf başkanlık gelsin diye HDP ye şirin görünüp sizi desteklemesi için bu ülkenin bütün değerlerini ayaklar altına aldınız. Kan emici yaratıklar. 9 2 Yanıtla
  • Şavrole Orhan: Çok pis adam bu yav 6 5 Yanıtla
  • davut: o yeminin ve bu cumhurrıyetın nimetlerini yıyerek bu devlette adalet bakanlıği meclis başkanliği yapmiş yanı o makam nasıp olm uş bir kişinin ağzindan adeta hdp. sözcusu gibi çikan bu sözleri duymak bana allahin gazabi olsa gerek ne suçum vardiyse bilemedim .bu sözler tahamül edilek gibi deyıl 7 2 Yanıtla
  • davut: içinize turkluğe ait bir yer olmadiğini biliyorum zaten o yüzden bahceliye rağmen mhp. ye oy verdım. o darbe anayasasının sayesınde bu günlere geldik.sizin yapacağiniz anayasayla bu ulkenın bölunerek yok olacağini da biliyorum 8 1 Yanıtla
  • ccccccccc: bunu neden seçimden önce ötmedin siz var ya sizzzz 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.


Advertisement