Karabük Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç Huzurun Artması İçin Yeni Anayasa Şart - Son Dakika
Güncel

Karabük Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç Huzurun Artması İçin Yeni Anayasa Şart

Karabük Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç Huzurun Artması İçin Yeni Anayasa Şart

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: Huzurun artması için yeni Anayasa şartCUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Şeref Malkoç, "Türkiye'nin 2023'e giderken yeni bir hamleye ihtiyacı var. Bu hamle yeni bir anayasa yapmamız ve yeni bir hükümet sistemini kurmamızla olacaktır.

28.04.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: Huzurun artması için yeni Anayasa şart

CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Şeref Malkoç, " Türkiye'nin 2023'e giderken yeni bir hamleye ihtiyacı var. Bu hamle yeni bir anayasa yapmamız ve yeni bir hükümet sistemini kurmamızla olacaktır. Türkiye'de huzurun artması için yeni anayasamız şart" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Memur-Sen Karabük İl Temsilciliği'nce Karabük Öğretmenevi'nde düzenlenen, 'Yeni Türkiye Yeni Anayasa' başlıklı toplantıya katıldı. Türkiye'nin tüm platformlarda AB nezdinde hakkını eskisinden çok daha güçlü dile getirip aldığını belirten Malkoç, "Örneğin AB'nin motor ülkesi Almanya'dır. Almanya Başbakan'ı Sayın Merkel'in sık sık ülkemizi ziyaret etmesi, sık sık telefonla görüşüyor olması tüm münasebetlerin önemini ortaya koymaktadır. Türkiye artık eskisi gibi AB ile münasebetlerinde boynu bükük değildir. Çok açık ve net bu milletin hakkını koruyarak bu ilişkileri sürdürmektedir" dedi.

Türkiye'nin, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olmasının önemine işaret eden Malkoç, "Nüfus, doğal kaynak, devletlerin sayısı mukayese edildiğinde özellikle petrol, doğal gaz ve benzeri kaynaklar açısından İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı'na üye olan ülkeler, dünyadaki enerji kaynaklarının hemen hemen yüzde 65'ini kontrol etmektedir ve Türkiye bunun 3 yıllığına dönem başkanı olmuştur. İnşallah bu alanda da Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, hükümetimizin gayretleriyle fevkalade bir mesafe alacağız" diye konuştu.

Malkoç, havaalanı, köprü gibi büyük projelere de değinerek, "Önceden 10 derslikli bir ilkokulun yapımı 10- 15 sene sürerdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapımı 6 yıl düşünülmüşken daha hemen hemen yarı zamanda bitiriliyor. Bu Osman Gazi Köprüsü için de gereçli. Bu Türkiye'nin gücünü, imkanlarını ortaya koyuyor" dedi.

'HUZURUN ARTMASI İÇİN YENİ ANAYASA ŞART'

Türkiye'nin 2023'lere, Cumhuriyet'in 100'üncu yılına giderken yeni bir hamleye ihtiyaç olduğunu belirten Malkoç, "Bu hamle yeni bir anayasa yapmamız ve yeni bir hükümet sistemini kurmamızla olacaktır" dedi. Malkoç, şöyle konuştu: "Türkiye'de huzurun artması için yeni anayasamız şart. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin daha yüksek ivmeyle seyri için, hak ve özgürlüklerimizin daha genel anlamda uluslararası standartta olması için anayasadaki hak ve hürriyetleri değiştirmemiz gerekir. Aynı şekilde bu anayasayı yenilemek Türkiye için dönüm noktası haline geldi. Bunu başaracağız inşallah. Çünkü halkın yüzde 90'ının üzerindeki bir kesim 'Anayasa değişsin veya yenilensin' diyor. Bu milletin arzusudur, isteğidir. Milletin arzusunun, isteğinin önünde kimse duramaz, dayanamaz. Yeter ki millet istesin bunun önüne tıkaç olan, engel teşkil edenleri milletimiz yeri ve zamanı geldiğinde tutar, kenara koyar ve yeni anayasasını yapar. İnşallah, Türkiye anayasasını yenilediğinde daha geniş imkanlara kavuşacaktır. 2023 hedeflerine daha rahat ulaşacaktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karabük Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç Huzurun Artması İçin Yeni Anayasa Şart - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.


Advertisement