Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine 3 Adet Doktor Ataması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine 3 Adet Doktor Ataması Yapıldı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine 3 Adet Doktor Ataması Yapıldı

Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son atamalarla birlikte Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine 3 yeni doktor ataması gerçekleştirildiğini açıkladı.

18.11.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son atamalarla birlikte Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine 3 yeni doktor ataması gerçekleştirildiğini açıkladı.

Kara, kentte yaşanan hekim sıkıntısının yapılan çalışmalarla giderilmeye devam ettiğini söyleyerek, "Geçtiğimiz günlerde 7 hekimin atanması ile birlikte hekim kadrosu oldukça güçlenen Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine bu kez de Sağlık Bakanlığı tarafından 3 yeni hekim ataması gerçekleştirildi.

Son atama ile birlikte Kalp ve Damar Cerrahisi branşında Prof.Dr.Kasım Karapınar ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Tahir Kermen Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ki görevlerine başladılar. Kalp ve Damar Cerrahisi alanında Op.Dr. Kadir Aslan ise en kısa sürede görevine başlayacak" dedi.

Genel Sekreter Op.Dr.İsmail Kara, Karabük'te sağlık hizmetinin sunulmasında kalite erişilebilirlik çalışan ve hasta memnuniyetini ön planda tuttuklarını ve bunun için var güçleri ile çalıştıklarını da ifade ederek, "Hekim sıkıntısını en aza indirmek için Sağlık Bakanlığı nezdinde vekillerimiz, mülki idare amirlerimiz ve Karabük kamu oyunun destekleri ile neticelerini alıyoruz. Kısa bir süre önce 7 hekim ataması yapılmıştı şimdi de 2 hekimimiz daha görevlerine başladı yine bir hekimimiz de en kısa sürede görevine başlayacaktır. İlimiz genelinde sağlık verilerinin incelenmesinde özellikle kalp damar cerrahisi ile ilgili alanlarda sıkıntılar yaşadığımızı bu anlamda il dışına sevklerin yoğun olduğunu görüyoruz. İilk etapta öncelik verdiğimiz alanlardan birisi bu sevkleri aza indirmek Kardiyovasküler Cerrahisi alanında alt yapımızı önemli ölçüde tamamladık. Hekim noktasında gelen hocalarımızda en iyi noktada hazırlıklarını tamamladılar. Kardiyovasküler Cerrahisi alanında önemli olan Kalp Akciğer Pompası İntraaortik Balon pompasının (IABP) alımı Türkive Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından gerçekleştirildi ve dağıtımını bekliyoruz. Yine Kardiyak Anjiografi ve Monoplan Anjiografi cihazlarının alımı da gerçekleştirildi muayene kabul ve dağıtım aşamasını bekliyoruz. Monoplan anjiografi ve kardiyak anjiogragfi cihazlarını kullanmaya başladığımızda radyolojik anjiyografi için de kullanılabilecek böylece radyoloji uzmanlarımız da yararlanabileceklerdir. Alt yapı olarak hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Asıl sevindirici noktamız ise daha önce kalp damar cerrahisi alanında bir profesör hocamız hastanemizde görev yapıyordu şimdi bir profesör bir de operatör doktor olmak üzere iki hocamızın katılımı ile bu anlamda önemli bir aşamaya geldiğimizi düşünüyorum. Kısa bir süre sonra Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açık kalp ameliyatlarını da yapabilecek ve ilimizden sevkleri en aza indireceğiz" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine 3 Adet Doktor Ataması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement