Karabük'ten kısa kısa - Son Dakika
Ekonomi

Karabük'ten kısa kısa

Karabük\'ten kısa kısa

Karabük'te, pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız her türlü ekmek ve ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, simit, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışı yapılabilecek.

08.01.2021 11:21  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te, pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız her türlü ekmek ve ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, simit, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışı yapılabilecek.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Hıfzıssıhha Meclisi Vali Fuat Gürel başkanlığında toplandı.

İl Hıfzıssıhha Meclis Kurulunun 2 Aralık 2020 tarih ve 124 nolu kararı uyarınca "pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda ambalajlı veya ambalajsız her türlü ekmek ve ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, simit, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışının yapılmaması" hükmüyle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün yayınladığı 16 Aralık 2020 tarih ve 3456822 sayılı İhtiyati Tedbir konulu yazı doğrultusunda tekrar değerlendirme yapıldı.

Değerlendirme sonucunda, "ambalajsız olarak pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda her türlü ekmek, ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışının yapılmamasına, Tarım ve Orman Bakanlığının Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün daha önceki yazılarında belirlenen hijyen kurallarına uygun şekilde, yukarıda bahsi geçen yerlerde ambalajlı olmak kaydıyla ekmek, ekmek çeşitleri, yufka, bazlama, gözleme, tatlı ve diğer unlu mamuller ile pastacılık ürünlerinin satışının yapılabilmesine" şeklinde değiştirilmesine karar verildi.

İl Hıfzıssıhha Meclis Kurulunun 7 Aralık 2020 tarih ve 126 nolu kararının 2. maddesi gereği "Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı hizmet veren özel çocuk kulüplerinin yeni bir karar alınana kadar hizmetlerine ara verilmesi" hükmünün iptaline karar verildi.

Erakçaoğlu, Karabük Sosyal Etüt ve Proje Müdürü oldu

Safranbolu Kaymakamlığı özel kalem görevinde bulunan Emre Erakçaoğlu, Karabük Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğüne atandı.

Karabük'te 1984 yılında doğan Erakçaoğlu, Kocaeli Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayarak 2012-2016 yılları arasında uzman yardımcılığı görevlerinde bulundu. Erakçaoğlu, 2016-2020 yılları arasında Safranbolu Kaymakamlığında memuriyet görevini yürüttü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Karabük Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü olarak atanan Erakçaoğlu, evli ve 1 çocuk babası.

Karabük'te 2020 yılında 22 milyon lira evde bakım ücreti ödendi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, geçen yıl 22 milyon 387 bin 209 lira evde bakım ücreti ödendiğini bildirdi.

Sökmen, yazılı açıklamasında, 2020 yılında bin 300 bakıcıya, 1349 engelli için 22 milyon 387 bin 209 lira evde bakım ücreti ödemesi yapıldığını belirtti.

Geçen yıl 543 aileye, 581 çocuk için 6 milyon 964 bin 890 lira sosyo-ekonomik destek ödemesi yapıldığını kaydeden Sökmen, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 2020 yılında 1 946 yeni doğan çocuk için 727 bin 778 lira nakdi doğum yardımı yapılmıştır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Karabük'ten kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement