Karabük'te Doğu Kökenli Köylüler Teröre Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Karabük'te Doğu Kökenli Köylüler Teröre Protesto Etti

Karabük\'te Doğu Kökenli Köylüler Teröre Protesto Etti

Karabük'te, doğu kökenli vatandaşların yaşadığı Cumayanı Köyü sakinleri Türk bayrakları ve sloganlarla yürüyerek terörü protesto etti.

10.09.2015 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te, doğu kökenli vatandaşların yaşadığı Cumayanı Köyü sakinleri Türk bayrakları ve sloganlarla yürüyerek terörü protesto etti.

D-755 Karayolu üzerinde bulunan Cumayanı Köyü'nde oturan yaklaşık 2 bin kişi, teröre tepki yürüyüşü için yol kenarındaki akaryakıt istasyonunda toplandı. Şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık, daha sonra ellerinde Türk bayrakları ve 'Türk, Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Kahrolsun PKK', 'En büyük asker bizim asker' sloganları atarak yürüdü. Jandarmanın güvenlik önlemleri altında yolun bir şeridini kapatarak yürüyen kalabalığa sürücüler de korna çalarak destek verdi. Yürüyüş, köydeki ilkokulun bahçesinde sona erdi.

Gazetecilere açıklama yapan Cumayanı Köyü Muhtarı Bilal Bozkurt, kendisi ile birlikte köyde yaşayanların neredeyse tamamının Kürt olduğunu söyledi. PKK terör örgütüne karşı olduklarını belirten Bozkurt, şöyle konuştu:

"Karabüklü şehit polisimiz için köyümüz 2 gündür yasta. PKK'ya karşı ben ve köylülerimiz gerekirse canımızı veririz. Benim oğlum asker ve PKK'ya karşı savaşmakta. Köyümüzden 6 askerimiz doğuda vatani görevini yapmakta. Bizim köyümüzde PKK barınamaz. Köyümüz Kürt köyü ama bayrağımız, vatanımız, Allah'ımız, kitabımız, ezanımız bir. Vatanımız ve bayrağımız her zaman başımızın üstünde." - K

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karabük'te Doğu Kökenli Köylüler Teröre Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ötüken: Her kürt pkklı sanan arkadaslar lütfen kendinize gelin 1 0 Yanıtla

Advertisement