Karabük'te, Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Karabük'te, Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Karabük\'te, Mısır\'daki İdam Kararları Protesto Edildi

Karabük'te bir grup, Mısır'da, 500'den fazla kişiye verilen idam kararını protesto etti.

11.04.2014 10:32  Güncelleme: 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu ilçesinde bir grup, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye verilen idam kararını kefen giyerek protesto etti.

Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi grup, "Rabia" işareti yaparak, darbeciler aleyhine slogan attı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hasbi Ünal, grup adına yaptığı açıklamada, Müslümanlara doğuştan elde ettikleri temel hak ve özgürlükleri kullandırılmayarak zulüm ve işkence edildiğini söyledi.

Ünal, "Hep birlikte yaşama imkanı varken insanoğlu şahsi ve bencil çıkarları için başka insanların hatta başka milletlerin hakkına tecavüz etmektedirler. Bunun benzeri Mısır'da olduğu gibi bazı darbe yönetimleriyle vuku bulmuştur. Darbe yönetimi insanların can ve mal güvenliğini sağlayamamış aksine bu duruma alenen katliamlar yaparak cevap vermiştir. Bu insanların hak ve özgürlüklerine saygı duymamıştır." diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da konuşmasında, insanlık onuru için dik duruşunu göstermek adına eyleme katıldığını vurguladı.

Mısır'da idama mahkum edilenlerin yalnız olmadığını belirten Aksoy, "Kardeşlerimiz belki kendilerini Mısır'da yalnız hissedebilirler ancak şunu bilsinler ki Safranbolu'da bizler olduğumuz müddetçe, Türkiye'de bizim gibi düşünen, bizim gibi Müslüman kardeşleri için sokağa çıkan insanlar olduğu müddetçe insanlık onuru yaşatılmaya devam edecektir." dedi.

Konuşmaların ardından gruptakiler kefen giydi ve dua edildi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karabük'te, Mısır'daki İdam Kararları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement