Karabük'te Safran Hasadı - Son Dakika
Güncel

Karabük'te Safran Hasadı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde safran hasadı dolayısıyla tören düzenlendi.

26.10.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde safran hasadı dolayısıyla tören düzenlendi.

İlçeye bağlı Yukarı Çiftlik köyünde İsmail Yılmaz'a ait arazide yapılan hasat törenine, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Karabük İl Müdürü Cemalettin Çataklı ve bazı davetliler katıldı.

Vali Aktaş ve beraberindeki protokol üyeleri safran toplayarak, üretici Yılmaz'dan da bilgi aldılar.

Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın örnek bir uygulamayla 10 dönümden fazla bir alanda safran ektiğini belirtti.

İl Özel İdare ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün desteklediğini ifade eden Aktaş, "Safran ekonomik değeri çok yüksek ve önemli bir bitki. Safran, Safranbolu ilçemize ismini veren bir bitki. Ama yıllar içerisinde ekimi çok az düzeylere düşmüş. Aslında Safranbolu ilçemizin ismini aldığı bir bitkinin en fazla Safranbolu'da yetiştirilmesi lazım. Son yıllarda ilgili kamu birimlerinin de desteğiyle safran ekimini teşvik ediyoruz. Diğer çiftçilerimizin de İsmail Yılmaz'ı örnek alarak safran ekmeye davet ediyoruz. Bizler kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Karabük İl Müdürü Cemalettin Çataklı ise Safranbolu safranının, boyama özelliğinin diğer yerlerde yetişenlerden daha fazla olduğunu ifade etti.

Son dönemlerde kanserle ilgili faydalarından da söz edildiğine değinen Çataklı, daha küçük arazilerde yapılan üretimin ilk defa bu kadar büyük bir alanda yapıldığını söyledi.

Safran üreticisi Yılmaz da 12 dönümlük bir arazide ekim yaptıklarını, hasadın bu ay başında başladığını ve kar yağana kadar safranın çiçek açmaya devam edeceğini bildirdi.

Hasadın ardından davetlilere safrandan yapılan tatlı ve içecekler ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük'te Safran Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement