Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük Valisi Fuat Gürel, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu'da "Büyük Göztepe Tümülüs"ünde incelemelerde bulundu.

25.04.2019 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Valisi Fuat Gürel, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu'da "Büyük Göztepe Tümülüs"ünde incelemelerde bulundu.

Kazı Başkanı Şahin Yıldırım'dan tümülüs alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Fuat Gürel'e, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve yetkililer eşlik etti.

Yaptıkları çalışmayla Safranbolu kent merkezi tarihinin MÖ 7. yüzyıla kadar indiğini ifade eden Yıldırım, "Bundan dolayı da kent merkezinde yer alan bu tümülüs, Frig dönemine ait çok önemli nokta olarak karşımıza çıkıyor. Kendine has mimarisi var, çok büyük ölçekte bir tümülüs. Frigler döneminde Anadolu'da görülmeye başlanan, günün mimarları tarafından mezar odası üzerine yığılan toprak veya taşlardan oluşturulan yapay tepe tipi anıt olarak inşa edilen tümülüslerde, ölen kişinin cesedi ile kullandığı ve kendisine hediye edilen eşyalar bulunuyor. Burada yapılacak düzenlemeyle antik çağa ait bütün dönemler interaktif bir sergilemeyle ziyaretçilere sunulacak." diye konuştu.

Karabük Belediyesi'nden "El Emeği Göz Nuru" Projesi

Karabük Belediyesi Şirinevler Sosyal Yaşam Merkezi kursiyer ve hocaları, sosyal sorumluluk projesi olan "El Emeği Göz Nuru" kapsamında Beşbinevler Yaşama Sevinci Özel Eğitim İlkokulu'na ziyarette bulundu.

Şirinevler Sosyal Yaşam Merkezi kursiyer ve hocaları, çocuklarla birlikte hazırlamış oldukları bez torbaları boyayıp, oyunlar oynadılar ve öğrencilere balonlar hediye ettiler.

Karabük Belediye Başkan Yardımcılığına Seher Berker Atandı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Başkan Yardımcılığına MHP'den Belediye Meclis Üyesi seçilen Seher Berker'i atadı.

Kastamonu doğumlu olan Berker, Karabük Demir Çelik Lisesi'nden mezun olduktan sonra başladığı bankacılık sektöründen emekli oldu.

Başkan Yardımcısı olan Seher Berker, gazetecilere yaptığı açıklamada, görevine dört elle sarılacağını ve hayırlı hizmetler verebilmek için elinden geleni yapacağını belirtti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise "Seher Berker hanımefendiye Karabük Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde başarılar diliyorum." dedi.

7. Geleneksel Çocuk Şenliği

Karabük Belediyesi tarafından bu yıl 7.'si organize edilen 7. Geleneksel Çocuk Şenliği Karabük Kent Meydanı'nda yapıldı.

Şenliğe aileleriyle ile birlikte gelen Karabük'lü çocuklar eğlence ve neşe dolu bir gün geçirdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yaptığı açıklamada, "Belediye olarak biz de çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu artırmak için bu sene Çocuk Şenliğimizin yedincisini düzenledik. Karabük Belediyesi olarak yaptığımız tüm çalışmalarımızın temelinde çocuklarımız var. Çünkü çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır." ifadelerini kullandı.

Kardeş şehirlerden Başkan Köse'ye ziyaret

Yunanistan'ın Skydra, Makedonya'nın Ohrid ve Tataristan Bolgar belediyelerinin başkan ve yardımcıları, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'yi ziyaret etti.

Köse, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, kardeş şehirlerle sıkı ilişkilerin artırılarak devam edeceğini söyledi.

Ziyaretlerin yararlı olduğunu ifade eden Köse, "Kendilerini Safranbolu'da ağırlamaktan dolayı mutlu olduk. Bilindiği üzere yeni bir sürece başladık. Bu süreçte kardeş şehirlerimizle ikili ilişkilerimizi daha da güçlü tutacağız. Bununla birlikte karşılıklı istişareler içerisinde fikirlerimizden de yararlanacağımızı belirtmek istiyorum. Yeniden nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Karabük Belediye Başkanı Vergili'ye ziyaretler

Karabük Valisi Fuat Gürel, Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi makamında ziyaret etti.

Fuat Gürel, 3. kez Karabük Belediye Başkanlığına seçilen Rafet Vergili'ye hayırlı olsun dileklerini iletti.

Rafet Vergili de Gürel'e ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Vergili'yi ayrıca, İstanbul Dernekler Konfederasyonu, Karabük Halk Eğitim Müdürlüğü yönetimi, MÜSİAD Karabük Şubesi, TEMA Vakfı İl Temsilciliği, Karabük Bisiklet, Ankara Karabüklüler ile Çatalzeytinliler Yardımlaşma ve Dayanışma dernekleri de ziyaret etti.

TÜBİTAK Bilim Sergisi

Safranbolu Kirkille Ortaokulu'da 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirilen projeler sergilendi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Aydın, öğretmen, öğrenciler ve çok sayıda velinin de katıldığı sergi, beğeni topladı.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza çok daha yaşanılır bir Safranbolu bırakmak, onları geleceğe hazırlamak için elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımızı hep birlikte gelecek yüzyıllara göre yetiştirmeliyiz. Onlar da kendilerinden sonra gelecek nesilleri yetiştireceklerdir. Bugünkü bilim fuarında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement