Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Türk Kızılayı Gençliği Kulübü tarafından "Neden Lösemi" konulu konferans düzenlendi.

16.12.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) Türk Kızılayı Gençliği Kulübü tarafından "Neden Lösemi" konulu konferans düzenlendi.

Fen Fakültesi Salonu'ndaki konferansta konuşan KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Köroğlu, hayatın sürprizlerle dolu olduğunu belirtti.

Hayatın her anının değerli olduğunun farkına varılması  gerektiğini vurgulayan Köroğlu,"Lösemi denilince maskeli, saçı dökülmüş insanlar veya çocuklar aklımıza geliyor. Lösemiyi diğer hastalıklardan ayıran nedenler var. Çok uzun süreli ve ilik naklinin ardından tedavinin mümkün olmasıdır. Türkiye'de tanı koyulan ve tanı konulamamış bir sürü hasta bulunmaktadır" diye konuştu.

Lösemili Çocuklar Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Can Öney ise çalışanlar ve gönüllüler ile kocaman bir aile olduklarını belirterek, "Gönüllü ve çalışanlarımız iyi ki var. Gönüllü ve bağışçıların yardımlarıyla bu hastalığın tedavisi için çalışıyoruz" dedi.

Cildikısık köyü köprüsü çalışmaları

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Cildikısık köyünü yapılan köprünün en yakın zamanda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını bildirdi.

Uzun, yaptığı açıklamada, köy sakinlerinin uzun zamandır hasretini çektiği köprüyü yapmanın memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Köprünün 25 metre uzunluğu, 6 metre yüksekliği olduğunu ifade eden Uzun, bağlantı yollarını ve istinat duvarının yapılmasından sonra köprünün kullanılabilir halle geleceğini kaydetti. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement