Karabük Üniversitesi'nde Öğrenciler Kedi Bakım Evi Kurdu - Son Dakika
Güncel

Karabük Üniversitesi'nde Öğrenciler Kedi Bakım Evi Kurdu

Karabük Üniversitesi\'nde Öğrenciler Kedi Bakım Evi Kurdu

Karabük Üniversitesi Hayvan Hakları Kulübü üyeleri, kampüste sokak kedileri için kedi bakım evi kurdu.

14.04.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Üniversitesi Hayvan Hakları Kulübü üyeleri, kampüste sokak kedileri için kedi bakım evi kurdu.

Öğrenciler, üniversitenin Demir Çelik Kampüsü'nde 200 metrekarelik alanda üniversite yönetiminin kedi bakım evi kurdu. Öğrencilerin, kafes teller ile oluşturup, 'Kediversite' adını verdikleri kedi bakım evinde sokak kedilerinin bakım ve tedavisi yapılıyor. Kedilerin yiyecek ihtiyaçlarını öğrenciler harçlıklarıyla karşılarken, sağlık giderleri Safranbolu Belediyesi tarafından karşılıyor.

Aynı zamanda Hayvan Hakları Federasyonu üyesi Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sırma Oya Tekvar, kedi bakım evinde şu anda 15 kadar sokak kedisinin barındığını söyledi. Daha çok araçların çarpması sonucu yaralanan, hastalanan kedilerin tedavi ve bakımlarını yapmak için yola çıktıklarını söyleyeren Tekvar, şöyle konuştu:

"Araç çarpması sonucu sakatlanan ve hastalanan kedilerin tedavilerini, bakımlarını sağlayabilmek, bu vesile ile de hem öğrenciler hem de vatandaşlara bilgi aktarabilmek, onları bilinçlendirebilmek, farkındalık yaratabilmek adına böyle bir proje başlattık.

Yaralı kedileri önce Safranbolu Hayvan Barınağı'na götürüyoruz. Burada görevli veterinerlerin kontrollerinden sonra aldığımız kedileri burada geçici bakımlarını sağlıyoruz. Kedileri daha sonra sahiplendiriyoruz. Kedilerin mama ve suları öğrencilerim tarafından her gün veriliyor. Öğrencilerim ödev, ders demeden buraya gelerek hayvanların bakımını yapıyor."

Öğrencilerden Atiye Nur Ataç ise sakat kedilere umut olmak, hayatlarına katkıda bulunmak için kedi bakım evini kurduklarını söyledi.

- K

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karabük Üniversitesi'nde Öğrenciler Kedi Bakım Evi Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement