Karabükspor Avrupa Kupaları İçin Temkinli Davranıyor - Son Dakika
Spor

Karabükspor Avrupa Kupaları İçin Temkinli Davranıyor

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, sezon tamamlandığında sıralamada bulunacakları yerin önemli olduğunu belirterek, "Hayal kırıklığı yaşamak ve yaşatmak istemiyorsak, temkini elden bırakmamamız lazım" dedi.

07.04.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Mustafa Yolbulan, sezon tamamlandığında sıralamada bulunacakları yerin önemli olduğunu belirterek, "Hayal kırıklığı yaşamak ve yaşatmak istemiyorsak, temkini elden bırakmamamız lazım" dedi.

Başkan Yolbulan, Çaykur Rizespor maçında alınan galibiyetin kendileri açısında önemli olduğunu ve hedefledikleri çizgi doğrultusunda gittiklerini ancak Avrupa kupalarını telaffuzunun kendileri açısından erken olduğunu söyledi.

Yolbulan, ligde dikkatli davranarak ilerleyeceklerini ifade ederek, "Kalan maçlara bakıldığında doğal olarak Karabükspor'un bir fikstür avantajı olduğunu söylemek mümkün ancak hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Sezon başından beri hiçbir maçın kolay olmadığını ısrarla söylüyorum. Zaten hiçbir maçımız rahat geçmedi. Geçmemesi de çok normal çünkü bu sezon takımlar birbirlerine denklik olarak çok yakın. Akhisar ve Eskişehirspor maçlarından 6 puan alabilirsek o zaman Avrupa hedefiyle ilgili daha net konuşabilme şansımız olur. Avrupa kelimesini telaffuz etmeyi hiç istemiyorum ve hala erken olduğunu iddia ediyorum. İki hafta önce şu an olduğumuz yerde Akhisarspor vardı. Şimdi ise 10. sıradalar. Havaya girmeye, bulutların üzerine çıkmaya gerek yok. Tabii ki böyle bir imkanı değerlendirmek istiyoruz ama ben maçlara tek tek bakmayı daha doğru buluyorum. Sezon tamamlandığında sıralamada bulunacağımız yer önemli, şu anki yer aldatıcı olmasın. Hayal kırıklığı yaşamak ve yaşatmak istemiyorsak temkini elden bırakmamamız lazım" dedi.

Avrupa kupalarının önemli olmasından ziyade ekonomik boyutunun da olduğunu belirten Yolbulan, "İşin bir de ekonomik boyutu var. Avrupa ne kadar önemliyse en az o kadar önemli olan ligi kaçıncı sırada bitireceğiniz. Çünkü yayın havuzundan elde edilen gelirlerin bir kısmı ilk 6'da yer alan takımlara kademeli olarak dağıtılıyor. Nasıl ki şampiyon olmuş takımlar diye Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon ve Bursa'nın havuzdan ayrı bir payları var, aynı şekilde ligi ilk 6'da bitirenlere de ayrıca bir pay veriliyor ki bu milyonlarla ifade edilen ciddi rakamlar. Bu tutar bizi ekonomik anlamda da rahatlatacak ve önümüzdeki sezonun planlamasına da yön verecektir" diye konuştu.

Transfer konusunda birkaç aydır ciddi bir şekilde çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Yolbulan şunları söyledi:

"Çok sayıda oyuncu almak yerine hocamızın belirlediği kritik yerlere sayıca az ama kalite olarak üst düzey takviyeler yapmak istiyoruz. Tabii kiralık oyuncu sayımız da fazla ve bunlarla ilgili olarak kulüpleriyle ve menajerleriyle görüşmelerin sonucu da transferde rotamızı belirleyecektir. Biz hepsiyle devam etmek istiyoruz ama şartlar nasıl gelişir şimdiden bir şey söylemek çok zor. Ara transferde gösterdiğimiz isabeti yaz transferinde de gösterebilirsek takıma bir çıta daha atlatabiliriz. Her şey bir yana Tolunay hocamızla ve teknik heyetiyle çok iyi bir diyaloğumuz var. Biz kendilerinden fevkalade memnunuz. Hocamızın sık sık dile getirdiği gibi eğer uzun yıllar bu birlikteliği koruyabilirsek çok iyi işler yapacağından da eminiz. Sezon başında bazı yorumcuların ligin zayıf halkası olarak gördükleri Karabükspor eğer bugün ülke genelinde övgüyle bahsedilen bir takımsa bunda hocamızın büyük payı var. İnşallah devamı da gelecektir."

Mustafa Yolbulan, son olarak Cumartesi günü sahalarında oynayacakları Akhisar Belediyespor maçında herkesi stada beklediklerini de söyledi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Karabükspor Avrupa Kupaları İçin Temkinli Davranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement