Karacabey'de Biberler Artık Tarlada Kurutulmayacak - Son Dakika
Ekonomi

Karacabey'de Biberler Artık Tarlada Kurutulmayacak

Karacabey\'de Biberler Artık Tarlada Kurutulmayacak

Bursa’nın kırmızı biber üretim merkezi olan Mustafakemalpaşa ilçesinde yapımı tamamlanan toz biber fabrikası faaliyete başladı.

05.11.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın kırmızı biber üretim merkezi olan Mustafakemalpaşa ilçesinde yapımı tamamlanan toz biber fabrikası faaliyete başladı.

Türkiye'nin meşhur "Azatlı biberi"nin yetiştirildiği Mustafakemalpaşa'da bölge halkının kurutma fabrikası talebi karşılık buldu. O dönemde kasaba statüsünde olduğu için il özel idaresinden bütçe alamayan Ovaazatlı'ya valiliğin talebiyle Maliye Bakanlığından 3,5 milyon TL ödenekle biber kurutma fabrikası kuruldu. Bugüne kadar arazilere serilerek kurutulan ve hava şartlarına bağlı olarak kalitesinde bozulmalar meydana gelen biberler, bundan böyle kalitesiyle dünya pazarına açılacak..

TALİMATI BAŞBAKANKEN ERDOĞAN VERMİŞTİ

Bölgenin en büyük ihtiyacı olan biber kurutma tesisi için 2010 yılında meclise giden biber üreticileri, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a kırmızı biber hediye etmişti. Konu ile ilgili özel idareye talimat veren Erdoğan, aynı zamanda tesis için ayrılan 1 milyon TL'lik ödeneği de 3,5 milyon TL'ye çıkarmıştı. 2011 yılında Bursa İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan tesis inşaatı Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Valiliği'ninn denetiminde tamamlandı.

RENKTE BOZULMA VE ALTOTOKSİN RİSKİ YOK

Biberlerinin kurutulma aşamasında hava şartlarına bağlı olarak biberde renk kaybı yaşadıklarını belirten üreticiler, aynı zamanda biberde altotoksin çoğalması meydana geldiğini ve bu olumsuzlukların satışta problem teşkil ettiğini dile getirdi. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte bu olumsuzlukların ortadan kalktığını ifade eden üreticiler, kurutma tesisinin yapımında emeği geçen kurum ve yöneticilere teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Karacabey'de Biberler Artık Tarlada Kurutulmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement