Karacabey'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Karacabey'den Kısa Kısa

Karacabey\'den Kısa Kısa

Tarihi İmaret Camisi'nin silueti korunacak.

19.06.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 14. yüzyıla ait tarihi İmaret Camisi'nin siluetinin korunmasını planlandıklarını söyledi.

Özkan, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Karacabey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, İmaret Cami ve Dayı Karaca Paşa Türbesini koruma alanı sınırlarını ve yeni inşa edilecek mimari cephe koşullarını masaya yatırdıklarını belirtti.

İmar ve Şehircilik Müdürü Gökşen Akgör Yağcı ile meclis üyeleri İsmail Ülker ve Gülten Kapıcıoğlu'nun da katıldığı incelemelerde Özkan, caminin genel siluetinin bozulmaması için uygulanacak plan değişikliğinin hazırlandığını bildirdi.

Özkan, yapılacak plan değişikliğinin Karacabey'in kültür miraslarının korunması için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Yapılacak düzenleme ile cami çevresinde yüksek yapılar ve genel görünüme aykırı oluşumlar kontrol altına alınırken ilçenin tarihine yakışır bir çevre düzenlemesi ilerleyen zamanlarda gerçekleşecek" dedi.

Cankurtaranlar göreve başladı

Karacabey'in Yeniköy ve Kurşunlu sahillerinde cankurtaran timleri göreve başladı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı himayesinde oluşturulan botlu cankurtaran timinin, Yeniköy ve Kurşunlu sahillerinde güvenliği sağlamaya başladığını açıkladı.

Özkan, vatandaşların daha güvenli ortamda denizin keyfini çıkarmaları için gerekli önlemlerin alındığını belirterek, gün boyu botla devriye görevi yapan cankurtaran ekiplerinin, olası boğulma olaylarına anında müdahale edebileceğini ifade etti. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karacabey'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement