Karacabey Sahilinde Erozyon Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Karacabey Sahilinde Erozyon Sürüyor

Karacabey Sahilinde Erozyon Sürüyor

Bursa’nın Karacabey Belediyesi, Yeniköy’e bağlı Malkara kıyılarında meydana gelen kıyı erozyonunun yol ve evleri tehdit etmeye başlaması üzerine harekete geçti.

05.03.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Karacabey Belediyesi, Yeniköy'e bağlı Malkara kıyılarında meydana gelen kıyı erozyonunun yol ve evleri tehdit etmeye başlaması üzerine harekete geçti.

Karacabey Belediyesi ekipleri geçicici tedbir olarak yol ve evlerin zarar görmemesi için çalışma başlattı. Başkan Ali Özkan, sahilde esas çalışmanın Ankara'dan gelecek rapor doğrultusunda başlayacağını belirtti.

Yaklaşık 4 yıl önce başlayan kıyı erozyonu, Yeniköy sahillerinde kumsalı daha da genişletirken, Malkara'da ise kumsalın neredeyse yok olmasına sebep oluyor. Günden güne Malkara bölgesinde kumsalı yok ederek sahil yoluna dayanan denizin hareketi için daha önce alınan tedbirler çaresiz kaldı.

Kayadibi mevkiinde sahilin yok olması ve denizin evlere dayanması ise belediye ekiplerini harekete geçirdi. Sahil erozyonunun evleri tehdit etmesi üzerine belediye ekipleri erozyonun yoğun yaşandığı bölgeye çeşitli malzemeler yığarak, kumsalın yok olmasının önüne geçiyor.

Başkan Ali Özkan, "Ankara'ya bizzat giderek bu sorunu defalarca görüştük. Yine Ankara'dan ilçemize teknik ekip talep ettik. Ekipler söz konusu bölgeyi incelediler ve ölçüm yaptılar. Şimdilik bu ölçümlerle denizin teknik olarak hareketini belirliyorlar. İncelemeler sonucu kıyı hareketi tespit edilecek ve çıkan sonuca göre gerekli çalışma yapılacak. Şu anda belirli aralıklarla sahil hareketi rapor ediliyor ve Ankara'da değerlendiriliyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacabey Sahilinde Erozyon Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement