Karacakılavuz El Dokumalarına "Özel" Dokunuş - Son Dakika
Kültür Sanat

Karacakılavuz El Dokumalarına "Özel" Dokunuş

Görüntü Dökümü : Down sendromlu Meral Özer'in kilim dokuma görüntüsü Kurs eğitmeni Çiğdem Tarar ile röportaj Meral Özer ile röportaj Karacakılavuz el dokumalarına "özel" dokunuş Tekirdağ'ın önemli kültürel simgelerinden Karacakılavuz el dokumalarını öğrenmek için kursa katılan down sendromlu Özer, ninelerinin mirasını gelecek nesillere aktarmak için kilim dokuyor Özer: "Güzel vakit geçiriyorum.

24.01.2016 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Down sendromlu Meral Özer'in kilim dokuma görüntüsü

Kurs eğitmeni Çiğdem Tarar ile röportaj

Meral Özer ile röportaj Karacakılavuz el dokumalarına "özel" dokunuş

Tekirdağ'ın önemli kültürel simgelerinden Karacakılavuz el dokumalarını öğrenmek için kursa katılan down sendromlu Özer, ninelerinin mirasını gelecek nesillere aktarmak için kilim dokuyor

Özer: "Güzel vakit geçiriyorum. İlk önce torba dokuyarak başladım, daha sonra kilim dokumayı öğrendim"

YAVUZ KARADUMAN - Tekirdağ'ın önemli kültürel simgelerinden Karacakılavuz el dokumalarını öğrenmek için kursa katılan down sendromlu 36 yaşındaki Meral Özer, ninelerinin mirasını gelecek nesillere aktarmak için kilim dokuyor.

Süleymanpaşa ilçesinin Karacakılavuz Mahallesi'nde yaşayan Özer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince açılan kursla hem ürettiği el dokumalarını satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor hem de ninelerinden miras kalan bu sanatı yaşatıyor.

Kurs eğitmeni Çiğdem Tarar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansının (TRAKYAKA) desteklediği "Tekirdağ Yöresi El Dokumaları Canlanıyor Projesi" kapsamında Karacakılavuz'da el dokumaları kursu açıldığını söyledi.

Projenin amacının yöre kültürünün tanıtılması ve yaşatılması olduğunu belirten Tarar, "Projenin ilk uygulaması olarak Karacakılavuz'da başladık. Burada kursumuz 6 ay sürecek. Tekirdağ cicim dokumaları ve Karacakılavuz dokumaları olarak bilinen el dokumalarımızı, kültürümüzü sanatsal boyut da katarak yaygınlaştırma amacındayız" dedi.

"Proje, Meral ile daha da anlam kazandı"

Projenin 20 gün önce hayata geçirildiğini ve ilgi gördüğünü ifade eden Tarar, kursa 7 kişinin katıldığını söyledi.

Kursa down sendromlu Meral Özer'in de katılmasıyla projenin daha anlamlı hale geldiğini vurgulayan Tarar, şöyle konuştu:

"Her şeyden önemlisi, biz bu kursta Meral'i kazandık. Meral, down sendromlu bir kızımız. Merak edip onun bu kursa katılması, bizim için en büyük kazanım oldu. 20 günde dokuma yapmasını öğrendi ve 2 metre uzunluğunda bir kilim dokudu. O da keyifle geliyor. Zevk alıyor. O zaten evinde büyüklerinden bu dokumaları görerek büyümüş ve o da öğrenmek amaçlı kursumuza katıldı."

"İşimi seviyorum"

Meral Özer ise kilim dokumayı çok sevdiğini belirtti. Kilimleri satarak evin bütçesine de katkı sağladığını ifade eden Özer, "İşimi çok severek yapıyorum ve güzel vakit geçiriyorum. İlk önce torba dokuyarak başladım, daha sonra kilim dokumayı öğrendim" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Karacakılavuz El Dokumalarına 'Özel' Dokunuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement