Karacakılavuzlu Kadınlar Kanser Taramasından Geçti - Son Dakika
Güncel

Karacakılavuzlu Kadınlar Kanser Taramasından Geçti

Karacakılavuzlu Kadınlar Kanser Taramasından Geçti

Süleymanpaşa Belediyesi, Kanser taramalarına Karacakılavuz Mahallesi ile devam etti.

28.01.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen kanser taramaları tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal projeleri ile hizmetlerine her geçen gün yenilerini ekleyen Süleymanpaşa Belediyesi tarama ve eğitim programı kapsamında vatandaşları bilgilendiriyor. KETEM yetkilileri konuyla ilgili, "Süleymanpaşa Belediyemizin de desteğini alarak İlçemizde yaşayan vatandaşlarda; Rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş arasındaki kadınlar, Meme kanseri için ise 40-69 yaş aralığındaki kadınlar, Bağırsak kanseri için ise 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkekler taramaya katılabiliyor. Muayene öncesi eğitimli uzman kadromuz ile meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyoruz. İlçemizde yaşayan kadınlarımız Süleymanpaşa Belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçları ile alınıp, KETEM merkezinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramaları yapılıyor.'' şeklinde açıklama yaptı.

''RUTİN KONTROLLERİN MUTLAKA YAPTIRILMASI GEREKİYOR''

Kanser Erken Teşhis ve tarama hizmetlerinin Tarama ve Eğitim Merkezi'nde ücretsiz olarak yapıldığını vurgulayan Süleymanpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Yücel Ayaz ''KETEM Merkezimiz de üç tür kanser taraması yapılıyor. Kadınların en büyük korkusu olan meme kanseri, rahim ağzı kanseri, erkekler ve kadınlar içinde bağırsak kanseri taramaları yapılıyor. Bu gün Karacakılavuzlu kadınlarımıza yapılan bu taramaların aslında tüm halkımız tarafından mutlaka yaptırılması gerekiyor'' dedi.

'' KANSER; ÖNLENEBİLİR VE TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIKTIR''

Süleymanpaşa Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmalarda vatandaş sağlığına ayrı bir hassasiyet gösterildiğini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat "Hiçbir vatandaşımızın bu tür hastalıklara yakalanmasını istemeyiz, bu hastalık konusunda bizlere düşen en büyük görev ise tedbir almaktır. Bu da erken teşhis ve tedaviden geçer. Erken teşhisin hayat kurtardığı sözünden yola çıkarak sağlık taramaları konusunda hassas davranmalı, hastalanmadan önce tedbirimizi almalıyız, unutmayınız ki kanser erken teşhis ile önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır" diye belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karacakılavuzlu Kadınlar Kanser Taramasından Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement