Karacasu'daki Kadın Yönetici Oranı TBMM'yi Geçti - Son Dakika
Yerel

Karacasu'daki Kadın Yönetici Oranı TBMM'yi Geçti

Karacasu\'daki Kadın Yönetici Oranı TBMM\'yi Geçti

Son dönemlerde kadın yönetici sayısıyla dikkat çeken Karacasu’da son olarak Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı ve Afrodisias Müze Müdürü Tenzile Uysal’ın atamalarının ardında daire amirleri arasında kadın yöneticilerin oranı yüzde 30’ları aştı.

18.03.2017 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemlerde kadın yönetici sayısıyla dikkat çeken Karacasu'da son olarak Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı ve Afrodisias Müze Müdürü Tenzile Uysal'ın atamalarının ardında daire amirleri arasında kadın yöneticilerin oranı yüzde 30'ları aştı.

Toplam 30 daire amiri ve yöneticinin bulunduğu Karacasu'da bu koltuklardan 10'unu kadın yöneticiler doldurdu. Geldiği günden bu yana halkın arasında olan ve gidilmedik ev çalınmadık kapı bırakmama sloganıyla faaliyetlerini sürdüren Güher Sinem Büyüknalçacı, Afrodisias'ı hak ettiği yere taşımak için ilk günden çalışmalara başlayan Tenzile Uysal, Cumhuriyet Savcısı Zuhal Solmaz ile birlikte kadın yöneticiler arasında Baro Temsilcisi Sevgi Kulcu Öncü, Yüksekokul Müdürü Bilge Doğanlı, Karacasu Noteri Candan Özlem Dokucu, Karacasu Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Ayşe Taşdemir, Karacasu İcra Müdürü Şemsinur Güngör, Halk Kütüphanesi Sorumlusu Şefika Kelep, İl Sağlık Müdürü Duygu Buruk bulunuyor.

Yüzde 30'ları aşan kadın yönetici sayısıyla Karacasu, temsil oranı yüzde 14,57 olan TBMM'deki kadın milletvekili oranını aşmış durumda. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacasu'daki Kadın Yönetici Oranı TBMM'yi Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement