Karacasulu Çiftçi Kuruyan Zeytin Ağaçlarını Söküyor - Son Dakika
Yerel

Karacasulu Çiftçi Kuruyan Zeytin Ağaçlarını Söküyor

Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, kış mevsiminde meydana gelen don nedeniyle yörede zeytin ağaçlarının büyük ölçüde zarar gördüğünü söyledi.

29.07.2015 14:27  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, kış mevsiminde meydana gelen don nedeniyle yörede zeytin ağaçlarının büyük ölçüde zarar gördüğünü belirterek, çiftçilerin kuruyan zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını bildirdi.

Sevinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl kış aylarında yaşanan don olaylarının zeytin ağaçlarında büyük zararlara yol açtığını ifade etti.

Odaya kayıtlı 108 çiftçiye ait 75 bin zeytin ağacında büyük ölçüde hasar oluştuğunu dile getiren Sevinç, "Kuruyan ağaçtan verim alınamadığı için şimdi kesim yapılıyor. Bu ağaçlar kesildikten sonra köklerine tohum atacağız. Sonbaharı bekleyip, ne kadarını kurtulabildiğini göreceğiz" dedi.

Sevinç, yöre çiftçisinin çok zor durumda olduğunu belirterek, devletten destek beklediklerini söyledi.

Don olayından en fazla zarar gören yerleşimlerden Bereketli Mahallesi'nde zeytin üreticiliği yapan İbrahim Gezer de sahip olduğu 700 zeytin ağacının don nedeniyle kuruduğunu ve hepsini sökmek zorunda kaldığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karacasulu Çiftçi Kuruyan Zeytin Ağaçlarını Söküyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement