Karadağ'dan Ohal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Karadağ'dan Ohal Açıklaması

Karadağ\'dan Ohal Açıklaması

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, OHAL’in, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak demokrasinin hukuk ve özgürlüklerinin, milli birlik ve beraberliğinin güçlenmesi, milli iradenin ve ülke değerlerinin korunması için alınan yerinde bir karar olduğunu ifade etti.

22.07.2016 02:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, OHAL'in, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak demokrasinin hukuk ve özgürlüklerinin, milli birlik ve beraberliğinin güçlenmesi, milli iradenin ve ülke değerlerinin korunması için alınan yerinde bir karar olduğunu ifade etti.

Karadağ, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 20 Temmuz Çarşamba günü yapılan Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bizzat kendi tarafından tüm dünyaya ve kamuoyuna açıkladığı gibi ülke genelinde 3 ay süreli Olağanüstü Hal uygulaması kararı alınmıştır. Bu uygulama şu an itibari ile ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak demokrasinin hukuk ve özgürlüklerinin, milli birlik ve beraberliğinin güçlenmesi, milli iradenin, ülke değerlerinin korunması için alınmış bir karardır. Karar; anayasamızın 120. Maddesi'nde yer alan, 'Demokrasi temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik şiddet hareketlerinin olması halinde uygulanacak tedbirlerin ve önlemlerin daha etkili ve daha hızlı oluşturulabilmesi' için alınmış bir karardır. Hain, katil, Alçak FETÖ örgütünün millet düşmanı darbecilerin ve devlet içindeki kalleş uzantılarının bertaraf edilmesi, yok edilmesi ve yüce Türk adaletinin önüne çıkarılması için OHAL'in uygulamaya sokulması ülke güvenliği ve demokrasimiz için oldukça önem arz eden yasal bir uygulamadır. Yüce Meclisimizin OHAL Tezkeresine verdiği 'evet' oyu da milletin bu karara verdiği desteğin bir göstergesidir. Bu süreçte Milliyetçi Hareket Partisine takındığı milli duruştan dolayı teşekkür ediyorum. CHP Her zamanki CHP Olmaktan öteye gidememiştir. CHP'yi milletimizin vicdanına bırakıyorum. Bu kadar milli bir konuda devletimizin güvenliği için alınan bu kararın arkasında durmamak nasıl bir akıl tutulmasıdır bunu anlamlandırmak mümkün değildir. Vatandaşlarımızın, OHAL kararının milli menfaatlerimiz ve devletimizin güvenliği için alındığını, her durumun, hükümetimizin devletimizin kontrolü altında olduğunu önemle bilmelerini bu konuda içtenlikle müsterih olmalarını rica ediyorum. Ülkemizin yönetimi ve her alandaki idaresi Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Hükümetimizin, devletimizin tüm birimlerinin kontrolü altındadır" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karadağ'dan Ohal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement