Karadeniz Ailesi Çalmadık Kapı Bırakmadı Ama Ses Veren Olmadı - Son Dakika
Güncel

Karadeniz Ailesi Çalmadık Kapı Bırakmadı Ama Ses Veren Olmadı

Diyarbakırlı kayıp er Osman Karadeniz'in ailesi çocuklarıyla ilgili çalmadık kapı bırakmadı, ancak henüz ne bir resmi açıklama ne de bir soruşturma bulunuyor.

24.06.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir- Buca Merkez Komutanlığı'nda askerlik yapan ve 11 gün önce ortadan kaybolan Diyarbakırlı er Osman Karadeniz'in ailesi çalmadık kapı bırakmadı ancak hiçbir kurum henüz resmi açıklama yapmadığı gibi soruşturma da başlatmış değil. Aile, sırasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Ege Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı, Genelkurmay Başkanlığı derken şimdi Milli Savunma Bakanlığı'na da verdikleri dilekçe ile çocuklarının akıbetini sordu.

İzmir'de vatani görevini yaparken, siyasi görüşünden dolayı diğer askerler tarafından darp edildiği ve sürgün edildiği iddia edilen ve yaklaşık 11 günden bu yana kayıp olan Diyarbakırlı er Osman Karadeniz'in ailesi, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ege Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na verdiği dilekçelerin bir türlü işleme konmadı.

Ailenin avukatı konuştu

Adli savcının yetkisizlik nedeniyle askeri savcıya, askeri savcının da olay ile ilgili dilekçenin kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle bir türlü soruşturma başlamazken er Osman Karadeniz'in kaybolmasının üzerinden 11 gün geçti. Önceki gün Karadeniz ailesi, Ege Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmesinde aile fertlerine eşlik eden İHD Ege Bölge Temsilcisi Avukat Ali Aydın, yaptıkları görüşmeleri ilgili konuştu.

Aile, adli ve askeri savcılıkları arasında mekik dokudu

Avukat Ali Aydın, İHD olarak Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere birçok kuruma olayla ilgili dilekçe gönderdiklerini belirten avukat Ali Aydın, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlatmak için Karadeniz'in birliğinden ayrıldığına dair yazı istediğini ifade etti. Söz konusu Cumhuriyet Başsavcısının istediği kışladan çıkış belgesini almak için Merkez Komutanlığı'na aile ile birlikte gittiklerini anlatan Aydın, askeri birlikte kendilerine, adli savcıların bu işe müdahale edemeyeceğini söyleyip belgeyi vermediklerini söyledi. Askeri Savcının kendilerine, Ege Ordu Komutanlığı'na gönderdikleri dilekçenin halen ulaşmadığını, dilekçenin ellerine ulaştığı anda Askeri Savcılığın konuyla ilgili soruşturma başlatacağını kendilerine ilettiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı'na kapsamlı dilekçe

Ailenin evlatlarının hayatından endişe duyduklarını ifade eden Aydın, İHD olarak Genelkurmay Başkanlığı, Ege Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ardından önceki gün Milli Savunma Bakanlığı'na da kapsamlı bir dilekçe gönderdiklerini ifade etti. Avukat Aydın, "Bakanlığa, içeriğinde kayıp er Osman Karadeniz'in birliğinde hakkında işlem yapılıp yapılmadığı, yapıldı ise hangi işlemlerin yapıldığı. Er Osman Karadeniz'in akıbetinin kapsamlı bir biçimde aileye bildirilmesini istedik. Durum acil bir durum olduğu için bu dilekçeye çok acil cevap verilmesini bekliyoruz. Şu ana kadar kimsenin konuşmamış olması, bu konuyla ilgilenmemesi ailede büyük bir endişe yaratmıştır. Aile çocuklarının hayatından endişe duymaktadır. Kamuoyu da bu konunun aydınlatılmasını beklemektedir. İHD olarak bu konunun üzerine kararlılıkla gideceğiz" dedi.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Karadeniz Ailesi Çalmadık Kapı Bırakmadı Ama Ses Veren Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.


Advertisement