Karadeniz'de Atıl Balık Ağları Toplanıyor - Son Dakika
Güncel

Karadeniz'de Atıl Balık Ağları Toplanıyor

Karadeniz\'de Atıl Balık Ağları Toplanıyor

Sinop'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında denizlerde atıl olarak bırakılan balık ağlarının toplanmasına başlandı.

11.09.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında denizlerde atıl olarak bırakılan balık ağlarının toplanmasına başlandı. Karadeniz'de ilk defa uygulanan çalışma ile dalgıçlar denizde bırakılmış hayalet ağları çıkardı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca geçen yıl İstanbul, Hatay, Adana, Mersin illerinde pilot olarak uygulanan 'Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi"'projesi çalışmaları bu yıl Sinop'ta da uygulanmaya başlandı. Projenin tanıtım toplantısı İl Özel İdaresi Tesisi'nde gerçekleştirildi. Törene Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Ramazan Çelebi, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Yasemin Özata Çetinkaya, "Sinop deniz ile iç içe yaşayan bir şehir. Deniz bizim ilimiz için çok önemli. Bugün ne kadar ki açıklarda avlanmayla ilgili, denizdeki su ürünlerinin yaşamıyla ilgili kritik oluşturan, atıklardan denizimiz temizliyoruz. İl sınırları içerisinde 6 tane balıkçı barınağı var sayısız yüzlerce teknemiz var. Profesyonel olarak bu işi yapan geçimini bu işle sağlayan yüzlerce ailelerimiz var. Sinop için çok önemli bu sektör ama Türkiye açısından da Sinop önemli. Çünkü biliyorsunuz su ürünlerinin avlanmasıyla ilgili toplam Türkiye potansiyeli içerisinde Sinop yıla göre değişen yüzde 7 ve 10 arsında bir katkısı var" dedi. Toplantı sonrasında Karakum Adabaşı'nda kayıp denize açılan dalgıçlar dipteki atıl halde duran balık ağlarını topladı. Çalışmaları başka bir tekne ile denize açılan Vali Çetinkaya ve beraberindeki grup da izledi.

- Sinop

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karadeniz'de Atıl Balık Ağları Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement