Karadeniz'de Hamsi Bolluğu - Son Dakika
Güncel

Karadeniz'de Hamsi Bolluğu

Karadeniz\'de Hamsi Bolluğu

Bartın'nın Amasra İlçesi açıklarında avlanan balıkçılar, sabah tonlarca hamsi ile limana döndü.

18.11.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'nın Amasra İlçesi açıklarında avlanan balıkçılar, sabah tonlarca hamsi ile limana döndü. Limanda kasalanan hamsiler kamyonlarla çevre illere gönderildi. Limana gelen vatandaşlara da ücretsiz hamsi verildi.

İstanbul, Trabzon, Akçakoca, Sakarya, Sinop, Bandırma gibi kentlerden gelen 50'ye yakın balıkçı teknesi Amasra açıklarında ağ attı. Balıkçılar, sabah tonlarca hamsi ile Amasra Limanı ve Tarlaağazı Balıkçı Barınağı'na döndü. Hamsiler, limanda kasalara konulup kamyonlara yüklenerek çevre illere gönderildi. Limana gelen vatandaşlara da hamsi ücretsiz verildi. Limana akın eden vatandaşlar, leğen ve poşetlere doldurulan hamsileri alarak evlerine gitti.

Balıkçı Ferit Yıldız, 65 personeliyle açıldığı Karadeniz'de 200 ton hamsi yakaladığını söyledi. Ferit Yıldız, "Biz 200 ton hamsiyle geldik. 50'ye yakın balıkçı teknesi. Hepimiz tonlarca hamsiyle, büyük bereketle geri döndük. Rusya'daki denizin kısa sürede soğuması hamsiyi Batı Karadeniz'e indirdi. Biz de vatandaşlarımız evde balık yesin diye gece gündüz çalışıyoruz" dedi. - Bartın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karadeniz'de Hamsi Bolluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement