Karadeniz'de Palamut Bereketi - Son Dakika
Güncel

Karadeniz'de Palamut Bereketi

Karadeniz\'de Palamut Bereketi

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde balıkçı tekneleri ağlarına takılan tonlarca palamutla dönerken, palamut tezgahtan 5 liraya satılıyor.

20.09.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde balıkçı tekneleri ağlarına takılan tonlarca palamutla dönerken, palamut tezgahtan 5 liraya satılıyor.

Av yasağının sona erdiği 1 Eylül'den itibaren Karadeniz'e açılan balıkçıların yüzünü palamut güldürdü. Trabzon, İnebolu, Artvin, Rize ve diğer illerden ilçeye avlanmaya gelen balıkçılar, tekne başına yaklaşık 30 bin palamut ile Ereğli Bozahane Limanı'na dönüyor. Büyük tekne sahiplerinin tuttuğu palamut, İstanbul, Bursa, Ankara, Rize, İzmir ve Trabzon'a kamyonlarla sevk ediliyor. İlçede balıkçı tezgahlarını da süsleyen palamut, tanesi büyüklüğüne göre 5-10 liradan satılıyor.

30 yıllık balıkçı Şenol Sönmez, palamutun son 15 yıl içinde en bol döneminin yaşandığını söyledi. Mevsim balığı olması sebebiyle vatandaşların palamuta rağbet gösterdiğini belirten Sönmez, "Yaklaşık olarak 10-15 senenin en iyi sezonunu yaşıyoruz. Denizde bol miktarda palamut ve çinekop var. İyi bir sezon yaşıyoruz. Palamutun tanesi 5 liraya kadar düştü. Vatandaşı bol bol balık yemeğe davet ediyoruz. Çünkü bu bir süreçtir. Yaklaşık 1.5 ay sonra palamut Karadeniz'den çıkacak. O yüzden bulmuşken vatandaşı bol bol balık yemeye davet ediyoruz" dedi.

- Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karadeniz'de Palamut Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement