Karadeniz'deki 7 Üniversiteye 40,7 Milyon Lira Proje Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Karadeniz'deki 7 Üniversiteye 40,7 Milyon Lira Proje Desteği

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 2005-2014 yılları arasındaki dönemde Karadeniz Bölgesi'ndeki 7 üniversiteye 316 projeyi hayata geçirmeleri amacıyla 40 milyon 728 bin 817 lira destek sağladı.

05.04.2016 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 2005-2014 yılları arasındaki dönemde Karadeniz Bölgesi'ndeki 7 üniversiteye 316 projeyi hayata geçirmeleri amacıyla 40 milyon 728 bin 817 lira destek sağladı.

Temel ve uygulamalı akademik araştırmaları desteklemek, genç araştırmacıları teşvik etmek ve özendirmek amacıyla 1963 yılında kurulan TÜBİTAK, akademik ve endüstriyel araştırma geliştirme çalışmalarını ve yenilikleri desteklemeye devam ediyor.

AA muhabirinin, TÜBİTAK'ın Üniversite Bazında Genel Akademik Destek İstatistikleri verilerinden derlediği bilgiye göre, 157 üniversite, TÜBİTAK'a 2005-2014 yılları arasındaki 10 yıllık dönemde çeşitli alanlarda 54 bin 219 proje sundu.

TÜBİTAK, üniversitelerin sunduğu projelerden 13 bin 426'sına destek vermeyi uygun gördü. Kurum, bu projeler için üniversitelere 2 milyar 312 milyon 603 bin 228 lira kaynak aktardı.

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan 7 devlet üniversitesinin aynı dönemde önerdiği proje sayısı ise bin 513. TÜBİTAK, projelerden 316'sını destekleyerek bu üniversitelere 40 milyon 728 bin 817 lira aktardı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), bölgedeki üniversiteler arasında önerdiği ve kabul edilen proje sayısı ile aktarılan kaynak miktarı bakımından birinci sırada yer aldı.

TÜBİTAK'ın bölgede proje kaynağı aktardığı üniversiteler sıralamasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ikinci, Ordu Üniversitesi üçüncü, Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) dördüncü, Gümüşhane Üniversitesi beşinci, Giresun Üniversitesi altıncı, Bayburt Üniversitesi ise yedinci oldu.

TÜBİTAK, KTÜ'nün önerdiği 968 projeden 225'ini kabul ederek 29 milyon 888 bin 85 lira, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin önerdiği 230 projeden 39'unu kabul ederek 5 milyon 417 bin 317 lira destek aktardı.

Kurumdan 1 milyon 813 bin 847 lira alan Ordu Üniversitesi'nin sunduğu 98 projeden 19'u desteklenmeye hak kazandı.

AÇÜ'nün sunduğu 39 projeden 6'sına 1 milyon 539 bin 958 lira, Gümüşhane Üniversitesinin önerdiği 80 projeden 15'ine ise 1 milyon 449 bin 180 lira destek sağlandı.

TÜBİTAK, Giresun Üniversitesi'nin sunduğu 71 projeden 9'una 360 bin 637 lira, Bayburt Üniversitesinin sunduğu 27 projeden 3'üne ise 241 bin 793 lira kaynak aktardı.

Öte yandan, KTÜ 2014 yılında TÜBİTAK'a önerdiği 192 projeden 57'sine aldığı 5 milyon 875 bin 530 lira destekle, Türkiye'de 2014 yılında en fazla destek alan üniversiteler sıralamasında 8'inci oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Karadeniz'deki 7 Üniversiteye 40,7 Milyon Lira Proje Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement