Karadeniz ile Kafkas Ezgileriyle Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Karadeniz ile Kafkas Ezgileriyle Nevruz Coşkusu

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, öğrencilerle nevruz dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Kafkas dansı ve horon oynadı.

23.03.2015 13:38  Güncelleme: 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, öğrencilerle nevruz dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Kafkas dansı ve horon oynadı.

Güre Yerleşkesinde gerçekleştirilen program kapsamında, Kafkas ve Karadeniz müziği eşliğinde renkli görüntüler oluştu.

Rektör Prof. Dr. Attar, açılış konuşmasında, kendisi gibi diğer Türkleri temsil eden öğrencilerin, nevruzun güzelliklerini yaşayan bir nesil olduğunu söyledi.

Uzun yıllar boyunca "nevruz" denildiğinde kavga, savaş, ortalığın ateşe verilmesi gibi ülkeye zarar getiren bir olgu ve algı var olduğunu vurgulayan Attar, şöyle devam etti:

"Oysa bizim bildiğimiz nevruz Mart ayının 21'inden geriye sayarak haftada bir gün cemreleri simgeleyen ve ateşlerin yakılması, kötülüklerden kurtulunabilmesi için temennilerin edilmesi, dünyanın birlik, güzellik ve barış içerisinde yaşanır bir arena olması yönünde güzelliklerin yaşandığı aydır. Nasıl ki ramazan ayında insan iradesinin, nefsinin yemek ya da yememekle eğitildiği bir ayı yaşıyorsak nevruzda da Türk milleti, milli kimliğin oluşmasında çok önemli olan doğru, dürüst insan formülünü bir aya sığdırır ve bizi terbiye eder, eğitir."

Attar, günümüzde Türkiye'nin dört bir yanında nevruzun gerçek anlamda idrak edildiğini dile getirdi.

Konuşmanın ardından nevruz ateşi yakıldı, örs üzerinde demir dövüldü, yumurta tokuşturuldu.

Kafkas ve Karadeniz ezgileri

Protokol üyeleri ve öğrenciler, ateşten atladı. Daha sonra öğrenciler, Kafkas dansı gösterisi sundu.

Rektör Prof. Dr. Attar, öğrencilerle birlikte horon oynadı, Kafkas dansı yaptı. Öğrencilerin doyasıya eğlendiği etkinlik nevruz pilavının ikramı ve konser ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karadeniz ile Kafkas Ezgileriyle Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement