Karadeniz'in Muhteşem Doğasında Uçuş Keyfi - Son Dakika
Yerel

Karadeniz'in Muhteşem Doğasında Uçuş Keyfi

Karadeniz Bölgesi, muhteşem doğasıyla yamaç paraşütüne ilgi duyanların da ilgisini çekiyor.

19.09.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCAY BEKAR - Karadeniz Bölgesi, muhteşem doğasıyla yamaç paraşütüne ilgi duyanların da ilgisini çekiyor.

Tatilcilerin gözde mekanlarından olan Karadeniz, sahil boyunca uzanan denizinin yanı sıra Karaca ve Çal mağarası gibi yer altındaki saklı cennetleri, buzul gölleri, göletleri, dereleri, yeşilin binbir tonunu bünyesinde barındıran ormanları, sayısız türdeki çiçek ve endemik bitkilerle bezenen muhteşem doğası, yaylaları, yöresel yemekleri, Sümela Manastırı gibi sayısız tarihi yapıları ve serin havası ile turizmde öne çıkıyor.

Her mevsim turistleri ağırlayan Karadeniz, özellikle alternatif turizm olanaklarından yararlanmak isteyenlere kuş gözlemciliğinden termal turizme, heliskiden (helikopterli kayak) doğa yürüyüşüne kadar pek çok farklı alternatif turizm seçeneği sunuyor.

Turistlerin şehrin gürültüsünden uzak tertemiz bir havada piknik yapıp yöredeki restoranlarda yöresel yemeklerden tatma imkanı bulduğu Karadeniz'de son dönemlerde yamaç paraşütüne de ilgi artıyor.

Trabzon Akyazı Havacılık Kulübü Başkanı Kutsal Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yamaç paraşütü ve havacılığa çocukluktan beri ilgi duyduğunu belirterek, son yıllarda Karadeniz'de bu spora ilginin arttığını ifade etti.

Yamaç paraşütü yapmak için kulüplerine gelenleri önce eğitim almaları için Türk Hava Kurumu'na (THK) gönderdiklerini belirten Özsoy, eğitimini alan herkesin rahatlıkla yamaç paraşütü yapabildiğini dile getirdi.

Özsoy, Trabzon başta olmak üzere yörenin bu spora çok uygun olduğuna dikkati çekerek, "Yamaç paraşütü yöremizde yapılabilecek güzel bir spor. Yörenin coğrafi yapısı elverişli. Bu spora çok merak var, eğitimini alıp uçmak isteyen çok kişi bulunuyor. Bunları THK'ye yönlendiriyoruz oradan eğitim aldıktan sonra bizimle uçuş yapan çok kişi var. Kural dışına çıkmadıktan sonra çok güvenli bir spor. Kurallara uymak lazım. Yamaç paraşütü, eğitimini aldıktan sonra herkesin yapabileceği bir spor" diye konuştu.

Kulübün Başkan Yardımcısı Ersan Saraç da yaklaşık 3 yıldır havacılıkla uğraştığını belirterek, "Karadeniz, havacılık açısından çok avantajları olan coğrafya. Bazen yanımıza suyumuzu yiyeceğimizi alıp saatlerce havada kalabiliyoruz. Yöremizde uçuş yaparak insanoğlunun en büyük tutkusu olan uçmayı kuşlar, martılar gibi saatlerce havada tadabiliyoruz" dedi.

Yöredeki yaylaların yamaç paraşütüne ilgi duyanlar için çok avantajlı alanlara sahip olduğunu vurgulayan Saraç, şunları kaydetti:

"Yöremiz ve özellikle yaylalarımız bu işi öğrenmek ya da öğretmek için çok güvenli ve müsait alanlara sahip. Eğitimlerimizi yaylalarımızdaki çok güvenli olan 25, 50, 75, 100, 200 metrelik parkurlarda verebiliyoruz. Eğitimde başarılı olanlar daha sonra Trabzon'un Akyazı Mahallesi'ndeki parkurdan yelken uçuşları yapabiliyor. Trabzon dışında Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Samsun'da çok güzel, harika, çok elverişli uçuş alanlarımız var, yörenin doğal güzelliği de cabası."

Saraç, havacılığın çok nezih bir spor olduğunu ve yörede havacılık yapılabilecek iyi kulüpler bulunduğunu anlatarak, "Böyle spor kulüplerimiz ve bu kulüplerimizde teknik imkanlar varken, coğrafyamız da buna müsaitken meraklıları bu sporları yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karadeniz'in Muhteşem Doğasında Uçuş Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement