Karadeniz Sürdürülebilir Kırsal Turizm Programı - Son Dakika
Güncel

Karadeniz Sürdürülebilir Kırsal Turizm Programı

Karadeniz ülkelerinde sürdürülebilir kırsal turizmin geliştirilmesi için bir ekoturizm ağı oluşturmayı amaçlayan Karadeniz Sürdürülebilir Kırsal Turizm Programı kapsamında ilk ulusal ofis Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde açıldı.

06.05.2016 21:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz ülkelerinde sürdürülebilir kırsal turizmin geliştirilmesi için bir ekoturizm ağı oluşturmayı amaçlayan Karadeniz Sürdürülebilir Kırsal Turizm Programı kapsamında ilk ulusal ofis Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde açıldı.

Uygulanmaya 2012'de başlanan Karadeniz Sürdürülebilir Kırsal Turizm Programı, Gürcistan, Ukrayna ve Türkiye'den başlayarak uzun vadede tüm Karadeniz ülkelerinde sürdürülebilir kırsal turizmin geliştirilmesi için bir ekoturizm ağı oluşturmayı amaçlıyor. Proje kapsamında ilk ulusal ofis Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde açıldı.

Küre Dağları Ekoturizm Derneği (KED) Yönetim Kurulu üyesi ve proje yürütücüsü İsmail Menteş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, KED ve İngiltere merkezli Sustainable Rural Development International (SRDI) ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında açılan ofisle Türkiye'deki tüm faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlayacaklarını söyledi.

KED'in, programın kısa vadede Küre Dağları ve çevresinde çalışmalarını güçlendirmesi, uzun vadede ise Türkiye'nin tüm Karadeniz Bölgesi'nde etkin olarak faaliyet göstermesi için çaba harcayacağını dile getiren Menteş, şöyle devaam etti: "Programla birlikte önemli bir misyon üstlendik. Dernek olarak programın Türkiye'deki ilk adımlarını attığı 2013'ten bu yana etkin olarak sürecin içindeyiz. Programın Türkiye'de Küre Dağları ile yola çıkması bizim için önemli bir fırsat. Program kırsal kalkınmayı öne çıkarıyor oluşu ve yerel halkı sürecin merkezine alması nedeniyle KED'in sürdürülebilir turizm anlayışı ile tam olarak örtüşüyor." Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz da yöredeki kırsal turizmi ve eko turizmi desteklediklerini belirterek, "Kastamonumuz, Azdavayımız ve Pınarbaşımız kazanacak çünkü Safranbolu'daki turizm başka bizdeki yeşil turizm başka. Bu yüzden turizmimizin çok ileri gideceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı. Eko Turizm uzmanı Richard Shepard ise projenin ileri taşınması için yöre insanının çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmlaların ardından Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek turizm uzmanı Richard Shepard ofisin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karadeniz Sürdürülebilir Kırsal Turizm Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement