Karadeniz Ülkeleri Deniz Ekosistemi ve Balıkçılığı İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Karadeniz Ülkeleri Deniz Ekosistemi ve Balıkçılığı İçin Bir Araya Geldi

Karadeniz Ülkeleri Deniz Ekosistemi ve Balıkçılığı İçin Bir Araya Geldi

Dünya Gıda Örgütü’nün (FAO) düzenlediği Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ve ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen "Karadeniz’deki Deniz Ekosistemi ve Balıkçılık” başlıklı bölgesel çalıştay Trabzon’da yapılıyor.

19.11.2015 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Gıda Örgütü'nün (FAO) düzenlediği Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü ve ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından organize edilen " Karadeniz'deki Deniz Ekosistemi ve Balıkçılık" başlıklı bölgesel çalıştay Trabzon'da yapılıyor.

18-20 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen çalıştaya FAO yetkililerinin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Ukrayna ve Gürcistan'dan araştırmacılar katılım sağladı. Türkiye'den ise ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'deki araştırmacılar tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Çalıştayda genel olarak Karadeniz eko sistemi ve balıkçılığı konusunda yapılan bilimsel çalışma sonuçları sunumları yapılarak bulgular üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın, Karadeniz ekosisteminin birçok açıdan kendine has bir yapıya sahip olması ve balıkçılık açısından değerlendirmeler yapıldığında oldukça verimli bir deniz olduğunu belirterek, "Bu nedenle ekosistemdeki yapının ve değişimin iyi bilinmesi, sürdülebilirliğin sağlanması için balıkçılık yönetiminin etkin biçimde yapılmasına gereksinim vardır. Bunun için Karadeniz havzasındaki bütün ülkeleri ile işbilriğinin sağlanması oldukça önemli olması, Trabzon'da yapılacak olan bu çalıştay işbirliğinin sağlanması ve ekosistemin daha iyi anlaşılabilir olması için katkılar sağlayacaktır" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karadeniz Ülkeleri Deniz Ekosistemi ve Balıkçılığı İçin Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement