Karadenizli Balıkçılara "Hava Muhalefeti" Engeli - Son Dakika
Yerel

Karadenizli Balıkçılara "Hava Muhalefeti" Engeli

Türkiye genelinde yaklaşık bir haftadır devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle Karadeniz'deki balıkçılar denize açılamıyor.

10.04.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde yaklaşık bir haftadır devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle Karadeniz'deki balıkçılar denize açılamıyor.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların denize açılmasına hava şartlarının engel olduğunu söyledi.

Nisan aynının kendileri için olumsuz başladığını anlatan Arslan, "Denizin durumu ortada. Yaklaşık bir haftalık süre oldu ve denize açılamıyoruz. Hava şartları sert. Son günlerde Karadeniz'de hava fırtınalı geçiyor. Biz de şaşırdık, bizim de beklediğimiz bir durum değildi. Açıkçası son yıllarda böyle bir havayı nisan ayında yaşamamıştık" dedi.

Arslan, yaklaşık bir aydır denizden verim alamadıklarını ifade ederek, havaların düzelmesi sonrasında ağları bırakarak denizdeki son duruma bakacaklarını dile getirdi.

Olumsuz hava muhalefetinin balıkçılık ekonomisine de yansıdığını vurgulayan Arslan, "Balıkçıların geçimi sadece balık avından olduğu için hava şartları ekonomik anlamda etkiliyor. Bir hafta gibi bir süre denize açılamadığımız için ekonomik olarak olumsuz etkileniyoruz. Bu durum tezgahlara da olumsuz yansıyor. Bakıldığında tezgahlardaki fiyatlar yüzde 50 atmış görünüyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karadenizli Balıkçılara 'Hava Muhalefeti' Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement