Karadenizli Zekası Yine Şaşırttı! - Son Dakika
Güncel

Karadenizli Zekası Yine Şaşırttı!

Ordu’da bir vatandaş 3 günde yapılabilen elma pekmezini tırpan motoruyla bir günde elde edebiliyor.

24.10.2014 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kabadüz ilçesinde yaşayan Recep Kahraman isimli vatandaş bahçelerde ot biçmek için kullanılan tırpan motoruyla elmaları önce marmelat yapıyor, daha sonrası ise pekmeze dönüştürüyor.

Üç yıldır aynı yöntemle pekmez yaptığını aktaran Recep Kahraman, tırman motorunu kullanarak marmelada dönüşen elmaların aromasının kaynatılarak elde edilenden daha lezzetli olduğunu kaydetti. Uyguladığı yöntem ile zamandan, yakıttan ve işçilikten büyük kar elde ettiğini belirten Kahraman, şunları söyledi:

“Bilinen yöntemlerle pekmez yapıldığında günlerce meyveler kaynatılır, ciddi anlamda zaman ve işçilik gerektirir. Ancak uyguladığım bu yöntemle elmaları kısa süre içerisinde marmelat haline getiriyor, çok uzun zamanda yapılabilecek bu işi birkaç saat içinde tamamlıyorum. Ardından marmelattan elde ettiğim suyun pekmeze dönüşmesi için kaynatmaya başlıyoruz. Normal şartlarda 3 günde yapılabilen pekmez, bu şekilde 1 günde yapılıyor. Zamandan, yakıttan ve işçilikten kar etmek isteyen herkese bu yöntemi tavsiye ediyorum”

MUSTAFA BIYIK 

ORDU 

Karadenizli Zekası Yine Şaşırttı!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Karadenizli Zekası Yine Şaşırttı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement