Karadenizliler Almanya'da Horona Doydu - Son Dakika
Güncel

Karadenizliler Almanya'da Horona Doydu

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'ndeki Karadenizliler, Oberhausen kentinde düzenlenen ve 3 gün süren yayla şenliğinde buluştu.

23.06.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'ndeki Karadenizliler, Oberhausen kentinde düzenlenen ve 3 gün süren yayla şenliğinde buluştu.

Duisburg Trabzon Şalpazarılılar Derneği, Krefeld Karadenizliler Derneği, Yurtdışı Giresunlular Derneği ile Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği'nin bir araya gelerek organize ettiği 3'üncü Yayla Şenliği, Oberhausen kentinde yapıldı. Yayla şenliğine bölgede yaşayan Karadenizliler yoğun ilgi gösterdi.

Katılımcılar şenlik alanına kurulan çadırlarda konaklarken etkinlik boyunca kemençe ile horon tepti. Her yaştan Karadenizlinin katıldığı şenlikte elinden kemençeyi düşürmeyerek büyüklerine eşlik etmeye çalışan bazı çocuklar ise, katılımcıların ilgisini çekti. Rengarenk yöresel kıyafetleriyle şenlik alanını adeta renk cümbüşüne dönüştüren Karadenizliler, birlik ve beraberlik içinde doyasıya eğlendi.

YÖRESEL YEMEKLER SUNULDU

Şenlik alanına kurulan tezgahlarda Karedeniz yöresine özgü mısır ekmeği, Akçaabat köfte, kuymak yiyecekler de davetlilere sunuldu. Yayla şenliğinde, Türkiye'den davet edilen yöre sanatçıları Adem Kodalak, Erdal Güvendi, İsmail Cumhur, Murat Kumaş, Aziz Emir, Cesi ve Hasan Pekin'in yanı sıra Almanya'dan Yeliz Bayrak, Muhammet Yakupoğlu, kemençe ustaları Hakan Yıldırım ve Mustafa Durmuş sahne aldı. Ayrıca folklor ekipleri halk oyunlarını sergiledi.

YAYLA AĞASI SEÇİLDİ

Etkinlikte, yayla şenliklerinin vazgeçilmez geleneği olan yayla ağası seçimi yapıldı. Yayla şenliği ağası seçilen işadamı Osman Saral'a, etkinlik komitesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. - Oberhausen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karadenizliler Almanya'da Horona Doydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement