Karaduman'dan TOKİ Değerlendirmesi - Son Dakika
Yerel

Karaduman'dan TOKİ Değerlendirmesi

Karaduman\'dan TOKİ Değerlendirmesi

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, toplu konut, Site’deki spor salonu, tüneller, duble yollar ve şehir stadındaki tribün çalışmaları hakkında İHA’ya değerlendirmelerde bulundu.

03.11.2015 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, toplu konut, Site'deki spor salonu, tüneller, duble yollar ve şehir stadındaki tribün çalışmaları hakkında İHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidara geldiğini ifade eden AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, sorumluluklarının bilincinde hareket edeceklerini ifade etti. Çınartepe Mahallesi'nde emeklilerin de edineceği toplu konutlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TOKİ projesinin Zonguldak'ın yüz akı olacağını ifade eden Karaduman, toplu konuta dahil olan yerde hak sahiplerine TOKİ tarafından kira yardımının da yapıldığını aktardı. Emeklilerin de 250 TL taksitle konut edineceğini ifade eden Karaduman şöyle devam etti:

"1 Kasım seçimlerini geride bıraktık. Milletimizin teveccühü ile tek başına iktidar olduk. Yükümüz ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İlk günkü aşkla diye sloganımız vardı. Biz de pazartesi günü itibariyle teşkilat olarak ilk günkü aşkla Zonguldak'a hizmet edebilmek için çalışmalarımıza hemen başladık. Zonguldak'ta öncelikle TOKİ konutlarıyla ilgili Çınartepe, Baştarla Mahallesi'nde devam eden bir çalışma var. İnşallah 2016 yılı içinde ilk temeli atmış oluruz diye düşünüyorum. Eğer resmi prosedürlerde sıkıntı çıkmazsa. Şu anda hak sahipleriyle yüzde 75 oranıyla anlaşma tamamlandı. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımız mevcut evlerini boşaltacaklar. Aynı zamanda TOKİ'den kira yardımı alıyorlar. Kira yardımları da evleri teslim alana kadar TOKİ tarafından ödenecek. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için bizlerin daha önceden girişimlerimiz vardı. Vatandaşlarımızın taleplerini bu şekilde karşıladık. İnşallah Zonguldak'ın yüz akı olacak bu projeyi önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın da beklentisi bu yöndedir. Aynı zamanda 1 Kasım'da seçim beyannamemizin içinde de vardı. Emeklilerimizin 250 TL taksitle konut edinmesi, TOKİ projesinin içinde emeklilerimize de yer var. Belirli bir oranda emeklilerimize konut ayrılacak. Onlar da bu projeden faydalanacaklar. Şimdiden hem hak sahiplerine hem de emeklilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bizler bunun takipçisiyiz. Vatandaşlarımız mevcut evlerini boşalttıktan sonra hemen akabinde diğer çalışmalar başlamış olacak. Bir yandan TOKİ ihale sürecini hazırlıyor. Bununla birlikte önümüzdeki süreçte ya Allah Bismillah diyeceğiz. ve TOKİ konutları başlamış olacak."

"STADA MODERN TRİBÜN"

Spor Toto 3. Lig'de mücadele veren Zonguldak Kömürspor'a ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda yıkılan tribünlerin yerine modern tribünlerin yapılacağını hatırlatan Karaduman, şu ifadelere yer verdi:

"Spor Müdürlüğümüzün çalışmaları var. Özellikle Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda kapalı tribünleri yıkmıştık. İl Müdürümüzle sürekli iletişim halindeyiz. Bin kişilik tribün yıkılmıştı. Yerine üç bin kişilik daha modernize olmuş bir tribün hayata geçecek. Bununla ilgili de bakanlığımız ihale sürecini hazırladı. Önümüzdeki günlerde ihale tarihi verildikten sonra inşallah bir dahaki sezona kadar kapalı tribünleri yetiştirmek için bizim de girişimlerimiz olacak. İnşallah bunu da Zonguldak'taki sporseverlerin hayata geçmesiyle kullanımı haline gelmiş olacak."

"SPOR SALONU BU AY FAALİYETE GEÇECEK"

Bahçelievler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan spor salonunun Kasım ayı itibariyle faaliyete geçeceğini aktaran AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, "Bahçelievler Mahallesi'nde spor salonumuz bitmiş durumdadır. Bu ay içerisinde hayata geçecek. Orada sportif faaliyetlerin, müsabakaların yapılacağı spor salonu inşallah startı bu ay içerisinde verilmiş olacak. Hem Zonguldak halkımızın hem de dışarıdan gelen kulüplerin hizmetine sunulmuş olacak. Bunlar da hayata geçmiş oluyor" diye konuştu.

DUBLE YOLLAR VE TÜNELLER

Duble yollar ve tünel çalışmalarının devam ettiğini de hatırlatan Metin Karaduman, Mithatpaşa Tüneli'nin yapımı esnasında çıkan kömürler sebebiyle raporlara göre ilerleme yapıldığını ifade etti. Üzülmez1-2 ve Sapça Tünelleri'nin büyük çoğunluğunun yapıldığını ifade eden Karaduman, şunları dedi:

"Duble yol çalışmalarımız ve tünel çalışmalarımız devam ediyor. Coğrafya ve iklim şartlarından yüklenici firmadan sıkıntılar vardı. Bununla ilgili de biz hem yüklenici firma yetkilileriyle hem de karayolları yetkilileriyle sürekli iletişim halindeyiz. Milletvekillerimiz de bu konuyu yakından takip ediyorlar. Özellikle karayolları Zonguldak'a ulaşım anlamında çok önem arz ediyor. Bunun hayata geçebilmesi için bizler bu işin peşini bırakmadık. Takip ettik. Sona yaklaştık. Şimdi duble yolla ilgili bitme aşamasına geldi. Ama kış şartları yaklaşıyor. Belki sıcak asfaltı şu anda olmayacak ama fiziki anlamda duble yol açılmış olacak. Üzülmez 1-Üzülmez 2 tünellerimiz ve Sapça tünelimizin büyük çoğunluğu tamamlandı. Tünellerin tüpleri bitti. Sadece dışarıdaki çevre düzeni ve alt geçitler yapılacak. Bunlar da yaklaşık 4-5 aylık süre zarfında tamamlanacağını düşünüyorum. Hava şartları elverdiği takdirde tamamlanacak. Yaza doğru bütün tünellerimizi hayata geçirmiş olacağız. 2016 yılı içinde vatandaşlarımızın ulaşımı sağlanmış olacak. Mithatpaşa Tüneli ile ilgili daha önceden sıkıntılar çıkmıştı. Kömür bulunmasından dolayı, bir hayli zaman aldı buradaki raporların hazırlanması gibi konular. Bununla ilgili de şu anda yüklenici firma 24 saat esaslı çalışıyor. Önümüzdeki günlerde İkinci Makas mevkisinden tünelin büyük tüpünün açılması başlanacak. Zaten yarısı tamamlanmıştı. Diğer yarısını da İkinci Makas kısmından çalışmalara başlanıyor. Burası da inşallah kısa bir sürede hayata geçmiş olacak. Bunlarla birlikte Zonguldak hakikaten bir rahata kavuşmuş olacak. Mithatpaşa Tüneli Zonguldak açısından önem arz ediyor. Özellikle Gazipaşa Caddesi'nde sıkışan trafiğin büyük bir çoğunluğunu alacak. Kamyonlar, araçların geçişi, Kilimli- Çatalağzı güzergahı Mithatpaşa Tüneli'nden sağlanacak. Bununla birlikte trafik rahatlamış olacak. İnşallah bunları 2016 yılı içinde hayata geçirmiş olacağız. Mithatpaşa Tüneli'nde belki gecikme olabilir. Çünkü orada kömürün alınması riskli olduğu için raporlar doğrultusunda alınıyor. Ama diğer tüneller 2016 yılı içinde hizmete girmiş olacak." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaduman'dan TOKİ Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement