Karagöl'de, Tabiat Parkı Tesisleri Açıldı - Son Dakika
Yerel

Karagöl'de, Tabiat Parkı Tesisleri Açıldı

Karagöl\'de, Tabiat Parkı Tesisleri Açıldı

Vali Cirit: "Yaklaşık 170 metrekarelik kapalı alana sahip yöre mimarisine uygun ahşap bir tesis inşa ettik"

31.08.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valiliği ile Kaçkar Turizm Birliği'nin katkılarıyla yapımı gerçekleştirilen "Borçka Karagöl Tabiat Parkı Tesisleri", düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkiye'nin saklı cennetleri arasında gösterilen Borçka Karagöl Tabiat Parkı'na, doğaya uygun olarak ahşaptan inşa edilen dinlenme tesisinin açılış törenine, Vali Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Doğu Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yöresel halk oyunları ekiplerinin gösterilerini sunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Cirit, tesisin yerli ve yabancı turistler ile Borçka halkına güzel bir hizmet sunacağını belirterek, "En son Sayın başbakanımızı dört gün kadar burada ağırladık. Bizim her ilçemizde dışarıdan gelen misafirlerimizi uzunca bir süre misafir etme şansımız var. Borçka Karagöl Tabiat Parkı'nı yılda yaklaşık 40 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Yeni dinlenme tesisinde günübirlik ziyaretçilerimize 5 personelle hizmet verilmesini planlandık" diye konuştu.

Park içerisindeki betonarme yapıların yıkıldığına işaret eden Cirit, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 170 metrekarelik kapalı alana sahip yöre mimarisine uygun ahşap bir tesis inşa ettik. Park içinde mevcut diğer betonarme yapıların tamamı yıkılarak yerlerine daha modern ahşap yapılar yapıldı. Tesisin ve çevre düzenlemesi yaklaşık 650 bin liraya mal oldu. Göle yakın bir mesafede kurulan otopark alanının genişletilerek saha düzenlemesi yapıldı ve göl çevresinde bulunan yürüyüş parkurunun stabil hale getirilmesi sağlandı."

AK Parti Artvin Milletvekili Kışla ise Artvin'in geleceğinde turizmin olmazsa olmazlardan birisi olduğunu vurgulayarak, "Artvin'e sahile en yakın ilçe olarak turizme en yatkın ilçe burası. Doğal güzellikleriyle müstesna bir yeri var. Uzungöl ve Ayder'de ki gibi çirkin bir yapılaşma olmaması için daha doğal ve daha güzel mekanlar oluşturmak için uzun vadeli planlarını yaptırdık ve Turizm Bakanlığı'ndan onaylandı" ifadelerini kullandı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise bu tür sosyal tesislerle ekonomik değeri olan mekanlara yerli ve yabancı turistlerin daha da çok ilgi göstereceğini ifade etti.

Tören, yöresel sanatçıların konseri ve tesisin açılışıyla sona erdi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karagöl'de, Tabiat Parkı Tesisleri Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement