Karagöl Yaylası'nın 100 Yıllık Su Problemi Çözüldü - Son Dakika
Yerel

Karagöl Yaylası'nın 100 Yıllık Su Problemi Çözüldü

Karagöl Yaylası\'nın 100 Yıllık Su Problemi Çözüldü

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca’nın Karagöl Yaylası’nın 100 yıllık su sorununu çözeceğine dair yerel seçimlerden önce verdiği sözü yerine getirdi.

01.06.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kumluca'nın Karagöl Yaylası'nın 100 yıllık su sorununu çözeceğine dair yerel seçimlerden önce verdiği sözü yerine getirdi. Kumluca halkı yaylalarının asırlık su sorununu çözen Başkan Türel'e teşekkür yemeği verdi. Türel, yemekte yaptığı konuşmada Antalya'nın her köşesine hizmet yapmaya çalıştıklarını belirterek bazı hizmetlerinin farklı bir anlam ifade ettiğini vurguladı. Antalya'da senelerdir konuşulan ve bir türlü çözülemeyen projelerin kısa bir zamanda bittiğini belirten Başkan Türel, "Bizim için, inanın şu dağları bize hediye etseniz, o kadar değerli değil. Bugün de Karagöl'de size hayırlı olsun demeye geldim. Su hayattır, yol medeniyettir. Su bizim inancımız gereği nasıl ki temizlik imandan geliyor diyorsak insanoğlu için su en büyük ihtiyaçtır" dedi.

BU SORUNU ÇÖZMEK BOYNUMUN BORCUYDU

Karagöl'ün su sorununu milletvekilliği döneminden bu yana çözmeye çalıştığını belirten Başkan Türel, "Burada bu kadar yaşayan insanımız var. Bugüne dek böylesine bir imkana kavuşmakta zorlanmışlar. Benim milletvekilliğimden beri peşinden koşuşturup durduğum bir meseleydi. Milletvekilliğimden sonra Antalya'ya belediye başkanı olarak geldikten sonra, bu yarım kalan projeyi tamamlamak boynumuzun borcuydu. Aynı Akseki'de olduğu gibi su problemi yıllardır konuşulur dururdu. Oraya da suyu kavuşturmak nasip oldu" dedi.

Karagöl'e zorlu kış şartlarında suyu taşımanın kolay bir iş olmadığını söyleyen Menderes Türel, "Aslında biz bu çalışmayı birkaç ay önce tamamladık ama kış şartları gereği su bağlantılarını yapmak çok kolay olmadı. Biraz daha yaza yaklaşalım, bu çalışmanın meyvesini, ürününü musluklardan şarıl şarıl akan suyla hep beraber görmüş olalım dedik. Onun için aslında bugüne kadar kaldı" şeklinde konuştu.

KARAGÖL'E SUYU GETİREN SİZLERSİNİZ

Antalya'da ve ilçelerde çözülemeyen sorunların artık bir bir çözüldüğünün altını çizen Başkan Türel, şunları söyledi: "Benim buraya gelme nedenim size teşekkür etmek içindir. Bugün Karagöl'e suyu ne Hüsamettin Çetinkaya ne Menderes Türel getirmiştir. Bu sizin sayenizde olmuştur. Karagöl'e suyu getiren, sizlersiniz, vatandaşlarımızdır. Sizler bizi desteklemeseydiniz, Kumluca Belediyesi'nde Hüsamettin Başkanı seçmeseydiniz, Büyükşehir'de bize hizmet imkanı vermeseydiniz, bu hizmetler senelerdir kaldığı gibi yine kalırdı. Birlikten güç doğar."

MACERANIN SONU HÜSRANLA BİTTİ

2004-2009 arasında Antalya'ya 5 yıl hizmet ettiğini belirten Başkan Türel sözlerine şöyle devam etti: "Kavşaklar yaptık, 800 kilometreden fazla kanalizasyon, 80 kilometre yağmur suyu kanalı yaptık. 11 tane yürüyen merdivenli, engelli asansörlü yaya üst geçidi yaptık. Birçoğuna açılış bile yapamadık. O kadar dolu dolu hizmetlerle geçirdik ki açılış törenlerine yetişemez hale geldik. Bu hizmetler yapılırken Antalya'da bir görev değişikliği oldu. Bizden sonraki yönetim Antalya'ya bir tane kavşak yapmadı. Antalya bir heyecana sürüklendi, bir macera aradı. 'Menderes Türel'den daha iyi birilerini bulur muyuz' dedi. Ama o maceranın sonu hüsranla bitti. Biz hayatımız boyunca sizlere ne söz verdiysek yerine getirdik. Size söz verip de yerine getiremeyeceğimiz bir hususu hiçbir zaman konuşmadık. Onlar konuşuyor, biz gerçekten yapıyoruz."

KARAGÖL'DE SU NASIL AKIYOR GÖRSÜNLER

Elinde projesi olmayanların Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı projeleri, hizmetleri küçük göstermeye ve itibarsızlaştırmaya çalıştığını söyleyen Türel şunları ifade etti: "Bir muhalefet partisinin adayı, aslında benim çırağım olur kendisi ama siyaseti iyi öğretememişim kendisine. Dolayısıyla keşke siyasette de staj yapsaydı yanımda, böyle yanlışlar yapmazdı. Çıkmış bizim yaptığımız projelerin, hizmetlerin hep asfalt, beton projeler olduğunu insan odaklı olmadığını söylüyor. Onlar Karagöl'ün yolunu falan bilmezler ama inşallah bir gün birisi öğretirse gelsinler, Karagöl'de su nasıl akıyor, Karagöl'de yaptığımız proje nasıl insan odaklı proje, gelsinler burada görsünler. Bizim yaptığımız asfaltlar, köprülü kavşaklar insan odaklı değilmiş. O kavşaklardan o insanlar geçmiyor mu? Onun üstünden geçiyorken kendini insan olarak görmüyorsa bunu söyleyene benim söyleyecek bir şeyim yok"

BİZLER SİZİN İÇİN VARIZ

"Ne kadar birlik ve beraberlik içinde olursak o kadar güçlü oluruz" diyen Başkan Türel, Antalya'da senelerdir konuşulan fakat bir türlü gerçekleşmeyen birçok projeye Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın Antalya milletvekili adayı olmasıyla daha da yaklaştıklarını söyledi.

Türel "Böylelikle Tekirova'dan artık Kumluca'ya bölünmüş yolla geleceksiniz. Gerekirse tünellerden geçeceksiniz. Finike'den sonra Demre, Kaş Kalkan bölünmüş yol olacak. Finike Demre arasında 8 kilometrelik tüneller açacağız. 1.5 kilometrelik viyadükler yapacağız. Benim hemşerilerim bu hizmetin en iyinse layıktır. Bizler sizin için varız. Sizin hizmetkarınız olmaktan gurur duyuyoruz. Biz de size layık olmak için gece gündüz çalıştık" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karagöl Yaylası'nın 100 Yıllık Su Problemi Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement