Karagöz Köyünün Kardeş Öğretmenleri - Son Dakika
Yerel

Karagöz Köyünün Kardeş Öğretmenleri

Elazığlı kardeşler Çağla ve Havva Güleç, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Karagöz köyündeki öğrencilere eğitim veriyor.

24.11.2014 13:32  Güncelleme: 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN YILDIZ-ORHAN GÜNGÖR - Ağrı'da iki kız kardeş, Karagöz köyündeki öğrencilere eğitim vermek için çabalıyor.

Taşlıçay'a 28 kilometre uzaklıktaki Karagöz Köyü İlkokulunda görev yapan kardeş öğretmenler Çağla ve Havva Güleç, aynı okulda çalışmanın mutluluğunu yaşıyor.

Çocukluktan bu yana hiç ayrılmayan ve aynı üniversiteden mezun olduktan sonra görev yerleri de aynı köy olan Çağla ve Havva öğretmen, Karagöz köyünün çocuklarına eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyor.

Okulun yanı başındaki tek odalı lojmanda yaşayan ve günün ilk ışıklarıyla sobalarını yakıp öğrencilerini bekleyen öğretmenler, ilk başlarda tedirgin olarak geldikleri köyde bir süre sonra yaşamaya alıştıklarını söyledi.

Öğretmenlerden Çağla Güleç, köylülerden büyük destek gördüklerini bildirerek, "Bu konuda kendimi şanslı hissediyorum. Herkes bizimle çok ilgilendi. Köy ortamı olduğu için sıkıntılarımız oluyor ama şu an bulunduğumuz ortamdan çok memnunuz. Ama köyde öğretmenseniz bir de bayansanız gerçekten hayat daha zor oluyor" dedi.

Öğretmen Havva Güleç de öğrencilere daha iyi eğitim sunmak adına köydeki lojmanda kaldıklarını vurgulayarak, kardeşiyle çocuklara en ini eğitimi vermek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Köy muhtarı Mecit Budak ise kış aylarında yolun kapanmasıyla ulaşım sıkıntısı yaşanan köyde, ellerinden geldiğince öğretmenlere yardımcı olduklarını dile getirdi.

Çocuklarına eğitim vermek için ailelerinden uzakta hayat süren öğretmenlerin kendileri için değerli olduğunu anlatan Budak, "Birçok kişinin görev yapmaya çekindiği köyümüze gelerek çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimize ne kadar destek olsak da haklarını ödeyemeyiz. Kendilerine fedakarlıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karagöz Köyünün Kardeş Öğretmenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement