Karagül, İtalya'da Açtı - Son Dakika
Yerel

Karagül, İtalya'da Açtı

Farklı ülkelerde ender yetiştirilen güllerin dikildiği İtalya'nın Orvieto kentindeki gül bahçesine, dünyada sadece Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen Karagül'ün de dikildiği bildirildi.

16.05.2015 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Farklı ülkelerde ender yetiştirilen güllerin dikildiği İtalya'nın Orvieto kentindeki gül bahçesine, dünyada sadece Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen Karagül'ün de dikildiği bildirildi.

Halfeti Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karagül'ün dikkat çekici özelliği olan siyah rengini bölgedeki mikro klima ile toprak yapısından aldığını belirtti.

Karagül'ün tanıtımını uluslararası boyutta yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Özdal, bu kapsamda kısa süre önce kurulan Uluslararası Gül Kentleri Birliği'nin ilk adımlarının atılmaya başlandığını söyledi.

Özdal, Orvieto kentinde oluşturulan gül bahçesine Karagül diktiklerini bildirerek, şöyle devam etti:

"Birlik üyesi kentleri Halfeti'de Ağustos ayında düzenlenecek Karagül Festival'inde ağırlayacağız. Sakin şehirlerin hangi anlamlarda özel ve önemli oldukları keşfedilip bu alanlarda çalışmalar yapılıyor. Karagül ve gül kültürü, Halfeti için çok önemli. Karagül'ün gül bahçesinde yer alması artık uluslararası bir simge olduğunu gösteriyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karagül, İtalya'da Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement