Karaisalı'da Engellilere Halı Saha ve İş Atölyesi - Son Dakika
Yerel

Karaisalı'da Engellilere Halı Saha ve İş Atölyesi

Karaisalı\'da Engellilere Halı Saha ve İş Atölyesi

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı'na sunulan "Biz Engelsiz Yaşıyoruz" projesinin engellilerin engellerine umut olacağını söyledi.

31.05.2013 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı'na sunulan "Biz Engelsiz Yaşıyoruz" projesinin engellilerin engellerine umut olacağını söyledi.

Sarı, Karaisalı Engelsiz Yaşam Merkezi tarafından sunulan ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören proje ile ilgili yaptığı açıklamada amaçlarının engellilerin üretime katılmasıyla kendilerini farklı hissetmemelerini böylece engellilerin yaşam kalitesini yükseltmeyi, engelli bireylerin kısıtlı yaşamlarının dezavantajlarını ortadan kaldırmayı, zihinsel engelli bireyleri spor yapma ve çalışma imkanına kavuşturmayı, Karaisalı Engelsiz Yaşam Merkezi'ne " İş Atölyesi" ve "bir spor alanı" yaparak engellilerin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti. Sarı, "Yapılan proje kapsamında ayrıca, engelli çocukların üretme ve başarma hazzı duymasını sağlamak. Çocukların engelleri sebebi ile çalışmalarının önündeki

engelleri "Biz Engelsiz Yaşıyoruz" projesiyle ortadan kaldırmak amacı içerisindeyiz. Bu projenin hayata geçirilmesiyle engelliler zararlı alışkanlıklar yerine atölyede verimli zaman geçirerek boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmiş olacaklardır" dedi.

Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, başta Adana Valisi aynı zamanda Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı H. Avni Coş, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Vali Yardımcısı Fikret Deniz, engelliler açısından çok anlamlı olan projeye verdikleri büyük desteklerden dolayı teşekkür etti. Ayrıca projenin hazırlanmasında emeği geçen kuruluş müdürü Yusuf İyi ve Çatalan Lisesi Müdür Yardımcısı Sami Bulut'a da teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaisalı'da Engellilere Halı Saha ve İş Atölyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement