Karaisalı Kızıldağ Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Karaisalı Kızıldağ Etkinlikleri Başladı

Karaisalı Kızıldağ Etkinlikleri Başladı

Bu yıl 530’uncusu gerçekleştirilecek olan Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreş etkinlikleri başladı.

23.08.2015 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 530'uncusu gerçekleştirilecek olan Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreş etkinlikleri başladı. İlk gün etkinliklerinde şehitler için mevlidi şerif okutulurken, Mehteran Yürüyüşü ve Off-Road gösterisi gerçekleştirildi.

Akçatekir'den sonra Adana'nın en büyük ikinci yaylası olan Kızıldağ'da konserlerin iptal edilmesinin ardından Karaisalı Belediyesi, Ramazanoğlu merkez Camisi'nde şehitler için mevlidi şerif okuttu. Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ile çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlidi şeriften sonra, Karaisalı Belediyesi tarafından vatandaşlara cezerye, lokum ve meyve suyu ikramında bulunuldu.

Daha sonra Adana Akdeniz Mehteran Takımı eşliğinde Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmail Taymaz, Kızıldağ Güzelleştirme Derneği Başkanı Yakup Özcan, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve halkın katılımı ile 3 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirildi. Halkın da alkışlarla destek verdiği yürüyüş Aytaç Durak Spor Kompleksinde sona erdi. Burada Adana Akdeniz Mehteran Takımı kısa bir konser verdi.

BAŞKAN ASLAN OFF-ROAD ARACINA BİNDİ

Karaisalı Murtçular Derneği ve Karaisalı Belediyesi işbirliği düzenlenen Off-Road (yol dışı) gösterisi yapıldı. Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, gösteri öncesi Karaisalı Murtçular Derneği Başkanı Ziya Toprak ile birlikte Off-Road aracına binerek bir tur attı.

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BUGÜN BAŞLIYOR

530. Geleneksel Karakucak Güreşleri bugün saat 10.00'da başlayacak. Güreşler esnasında 2016 yılının güreş ağası seçimleri de yapılacak. Karaisalı'nın 15 Mahallesi ise açtığı Yörük çadırlarında gelen misafirlere sıkma ve yayık ayran ikramında bulunacak.

İKİ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILACAK

Güreşler devam ederken Adana'nın ünlü fotoğrafçısı Gazeteci Mesut Eray tarafından Karaisalı Fotoğraf Sergisi gezilebilecek. Ayrıca Karaisalılı fotoğrafçı Hüseyin Kuşdemir de 40 fotoğrafı ile ilk kez bir sergi açacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaisalı Kızıldağ Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement