Karakan'dan Sağduyu Daveti - Son Dakika
Yerel

Karakan'dan Sağduyu Daveti

Karakan\'dan Sağduyu Daveti

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan terör olaylarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Hokey Federasyonu Eski Başkanı Sadık Karakan herkesi sağduyuya davet ederek Gaziantep’in teröre prim vermeyeceğini ifade etti.

28.08.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son zamanlarda Türkiye genelinde artan terör olaylarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Hokey Federasyonu Eski Başkanı Sadık Karakan herkesi sağduyuya davet ederek Gaziantep'in teröre prim vermeyeceğini ifade etti.

Karakan yaptığı yazılı açıklamada, "Gaziantep'in huzurunu bozmaya yönelik bir takım illegal girişimlerin özellikle Kürt kardeşlerimiz tarafından iyi okunması, iyi düşünülmesi ve iyi değerlendirilmesi gerekir. Gaziantep ili tarih boyunca, gerek stratejik konumu, gerek müteşebbis ruhu, sanayisi, ticari hareketliliği ve en önemlisi de hoşgörülü, misafirperver, sıcak ve samimi insanları ile Türkiye'nin en çok göç alan illerinin ön sıralarındadır. Özellikle son yirmi beş senedir Güneydoğudaki terör olaylarından etkilenen vatandaşlarımızın büyük bir kısmı da Gaziantep'e gelerek buralarda yerleşmişlerdir. Gaziantep ve Gaziantep'in asil insanları bu gelen kardeşlerimize karşı hiçbir şekilde dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan hepsini bağrına basmış ve Güneydoğu'nun değişik illerinden gelen Kürt kardeşlerimiz burada istihdam bulmuş, iş yeri açmış, iş adamı olmuş, işveren olmuş, hatta holding yada holding düzeyinde bir ticari yapıya kavuşmuş, bunun yanı sıra bir çok sivil toplum örgütlerinde söz sahibi yerlere gelmişlerdir. Bu şehir bu kardeşlerimize destek olmuş kol kanat germiş ve her daim teşvik etmiştir. Göçle gelen kardeşlerimizde kendilerini birer öz Gaziantepli gibi görmüş hatta cenazelerini dahi artık Gaziantep'te defneder hale gelmişlerdir"

"PKK KÜRTLERE ZARAR VERMEYE DEVAM EDİYOR"

Gazianteplilerin ve kendisini Gaziantepli hisseden bütün vatandaşların teröre lanet okuduğunun altını da çizen Sadık Karakan yaptığı yazı açıklamada kentin teröre pirim vermeyeceğini belirterek "Taşeron PKK terör örgütünün Gaziantep'i karıştırma emellerine Kürt kardeşlerimiz asla alet olmamalıdır. Önceki gece ve önceki yıllarda teröre bağlı olarak kentimizde yaşanan olayları bu şehir hak ediyor mu, İyi analiz edildiği zaman görülecektir ki; Gaziantep'teki Türk-Kürt yada her ne olursa olsun insanların kardeşliği belki dünyaya örnek teşkil edecektir. Terör örgütünün bu kötü emellerine karşı koyma hususunda en büyük görev burada yaşayan tüm Kürt kardeşlerimize düşmektedir. Bu şehirdeki özellikle Güneydoğulu ve çoğunluğu Kürt olan kardeşlerimize ait sivil toplum örgütleri, İş adamları, Gaziantep'te teşebbüs edilen terör hareketlerini kınamalı, ortak deklarasyon yayınlamalı ve tüm Kürt kardeşlerimizi de bu oyuna alet olmamaları hususunda uyarmalıdır. Hatta Gaziantep'teki Kürt kardeşlerimiz bu konuda terörü kınayıcı yürüyüş yapmalıdır, bu çok anlamlı olacaktır. Terör örgütü PKK yıllardır burada; AŞ bulan, iş bulan, para kazanan, statü kazanan, patron olan olunması gereken her ne varsa olma imkanı bulan Kürt kardeşlerimizi sevse idi bu eylemleri yapmazdı, Dolayısıyla gayet açık ve net PKK tarihi boyunca Kürt kardeşlerimize zarar vermiş vermeye de devam etmektedir. Sağduyulu, duyarlı Kürt kardeşlerimiz bu oyuna gelmeyecektir, gelmemelidir" dedi - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karakan'dan Sağduyu Daveti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement