Karakaş Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Karakaş Güven Tazeledi

Karakaş Güven Tazeledi

AK Parti Diyarbakır'ın Eğil ilçe başkanlığı 5. Olağan Kongresine tek liste halinde katılan Mehmet Karakaş, kullanılan tüm oyları alarak yeniden başkan seçildi.

10.11.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ak Parti Eğil İlçe 5. Olağan Kongresi, Diyarbakır'ın Eğil ilçesi Kültür ve Gençlik Merkezi salonunda gerçekleşti. Kongreye AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, merkez ilçe başkanları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Yapılan seçimlerde mevcut başkan Mehmet Karakaş yeniden başkanlığa seçildi. Eğil Kadın ve Gençlik Merkezi Salonu'nda düzenlenen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Divan kurulu oluşturulduktan sonra faaliyet raporları okunarak seçime geçildi. Seçime tek liste halinde giren AK Parti Eğil İlçe Başkanı Mehmet Karakaş, 400 delegeden kullanılan 350 oyun tamamını alarak yeniden başkanlığı seçildi.

Kongrede sonrası açıklama yapan Karakaş, Ak Parti'nin halkın hizmetinde olduğunu söyledi. Eğil'e yaptığı çalışmalarla sürekli göz dolduran Karakaş, "AK Parti, Eğil'de en çok oy alan partidir. Partimiz gittikçe büyüyor. Hiç ayrım yapmadan insanlarımıza hizmet etmek boynumuzun borcudur. Başbakanımız bütün halka hizmet etmemiz konusunda bizlere talimat verdi. Bizler de bu talimat doğrultusunda gece gündüz demeden halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Halkımıza layık olmaya çalışacağız. Tüm yönetimimizle birlikte ilçemize en iyi hizmeti vermenin hesapları içinde olacağız" dedi.

Kongreye katılan herkesin kendilerini onurlandırdıklarını söyleyen ilçe başkanı Mehmet Karakaş kongreye katılımından dolayı herkese teşekkür etti. Düzenlenen 5. Olağan Kongreye katıldıkları için mutluluk duyduklarını da sözlerine ekleyen Karakaş, "Cuma günü düzenlenen 5.Olağan Kongremıze katılımlarından dolayı milletvekillerim M.Galip Ensarıoğlu'na, M.Süleyman Hamzaoğulları'na, Cuma İçten'e, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Vahdettin Bahadır'a, İl Başkanım Av. Aydın Altac ve yönetim kuruluna, İl Kadın Kol. Bşk Serpil Bakır'a, İl Gençlik Kol. Bşk Yunus Koca'ya, İlçe Başkanlarımdan Yenışehır İlçe Başkanı Serdar Budak'a, Bağlar ilçe başkanı Hüseyin Yalar'a, Çınar ilçe Başkanı M.Ali Arzu'ya Çermik ilçe başkanı Şehmuz Karamehmetoğlu'na, Ergani ilçe başkanı M. Şükrü Sayan'a, Dicle ilçe başkanı Deryan Aktel'e, Hazro İlçe Başkanı Nüsret Beye, Kulp ilçe başkanı Mehmet Nergiz'e, Sıraç Ensarioğlu'na, Cihan Ensarioğlu'na, Alaattin Parlak'a, Muharrem Kurt'a, Fatih Kayhan'a, Av. Ercan Ezgi'ye, Av. Zeki Kartal'a, Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine, İlçe Kadın Kol. Gençlik Kolları Başkanlarına, Ak Parti İL Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kırsaçlı, AK Parti eski yöneticilerinden Mahmut Şimşek, tüm köy muhtarlarıma parti delegelerime, Eğil İlçe yönetim kurulu üyelerime, kadın ve gençlik yönetimlerime, ismini sayamadığım partimizin değişik kademelerinde görev yapan AK Parti gönüldaşlarıma çok çok teşekkür eder 5. Olağan Kongremizin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan diler saygılarımı sunarım" diye konuştu.

Kongrede konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ana muhalefet ile yavru muhalefetin sürekli ülkeyi iki böldüğünü söyledi. İçten, "Bugün onlar burada yoksa biz kongremizi yapıyorsak eğer işte bu 81 ikiye 780 bin kilometreyi kucakladığımız anlamına gelir. Terörist ve işgalci İsrail son 1 haftadır Mescid-i Aksa'yı işgal etti. Asker postallarıyla ilk kıblemize girdiler. Orayı işgal ettiklerinden beri ilk defa böyle bir şey yaptılar. Peygamberler diyarından onlara lanet okuyorum. Allah oradaki Müslümanların yardımcısı olsun. Bir diğer konu ise Kobani'dir. Biz Kobani'yi sahipleniyoruz. 3 yıl içerisinde 300 bin Kürt'ü Türkiye'de misafir ettik. Peşmergelerin geçişiyle ilgili koridor oluşturduk. Yardım malzemelerini başından beri gönderiyorsak zaten sahiplendiğimizin bir ispatıdır. Ama çözüm süreci onların pek hoşuna gitmeyecek biliyorum. 77 milyon insanın muhatap alındığı, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve bölgedeki diğer siyasi partilerle birlikte çözüm süreci ilerlemektedir" dedi.

Karakaş, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e ilçeye yaptıkları ziyaret ve çalışmalardan dolayı plaket takdim etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Karakaş Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement