Karakeçili 20. Uluslararası Kültür Şenliği - - Son Dakika
Güncel

Karakeçili 20. Uluslararası Kültür Şenliği -

"Karakeçili 20. Uluslararası Kültür Şenliği", son gününde Yörük çadırlarının gezilmesi, geleneksel şifalı pilav ikramı, Yağlı Güreş Müsabakaları ve yöresel etkinliklerle devam etti.

06.09.2014 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Karakeçili 20. Uluslararası Kültür Şenliği", son gününde Yörük çadırlarının gezilmesi, geleneksel şifalı pilav ikramı, Yağlı Güreş Müsabakaları ve yöresel etkinliklerle devam etti.

Karakeçili Stadı'nda devam eden etkinliklerde gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Şenliğin bu yıl 20'ncisini düzenlediklerini hatırlattı.

"Dolu dolu geçen şenliğimizde tarihimizi, kültürümüzü yaşayarak, gelecek nesillere taşıyoruz" diyen Özçelik, Şenlik'te Karakeçili aşiretinin kültürü, gelenek ve görenekleri ile adetlerinin yaşatıldığını söyledi.

Şenliğin Kırıkkale'nin uluslararası tek etkinliği olduğunu belirten Özçelik, "Aşiretler Yörük çadırlarıyla ünlüdür. Güzel Yörük çadırları da kurduk. Misafirler buraları ziyaret ederek zaman geçiriyorlar. Karakeçili aşireti Osmanlı devletini kuran aşiretlerdendir. Orta Asya'dan gelmiştir. Şanlıurfa'da da aşireti ve Karakeçili köyü var" dedi.

Şenliğe katılan İsmail Aydemir de ilçede nerdeyse herkesin akraba olduğunu belirterek, "Bu tür etkinlikler ilçede yaşayan vatandaşlar arasında kaynaşmayı sağlıyor. Bu şenlik bir bayram, toy havasında geçmelidir. Küskünlükler, kırgınlıklar böyle günlerle gideriliyor. İnşallah dedelerimizden bizlere kalan bu kültürü gelecek nesillere de bırakacağız" diye konuştu.

Yağlı Güreş Müsabakaları, Yörük çadırları, Osmanlı şerbeti ve macunu ile halk oyunları gösterisi misafirlerin ilgi odağı oldu. Şenlik, sanatçılar Ankaralı İbocan, Hüseyin Kağıt, Oğuz Yılmaz, Ceylan ve Ebru Yaşar'ın vereceği konserler ve havai fişek gösterisinin ardından sona erecek.

Şenliğe, Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı ve Ankara'nın Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da katıldı.

Muhabir: Zekeriya Karadavut, Fatih Gökmen

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

Karakeçili 20. Uluslararası Kültür Şenliği -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karakeçili 20. Uluslararası Kültür Şenliği - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement