Karakeçili: Darbe Kürt Sorununda Çözümsüzlüğün Bir Sonucudur - Son Dakika
Güncel

Karakeçili: Darbe Kürt Sorununda Çözümsüzlüğün Bir Sonucudur

Karakeçili: Darbe Kürt Sorununda Çözümsüzlüğün Bir Sonucudur

HDP Şanlıurfa İl Örgütü 15 Temmuz darbe girişimi ve Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu ve tecrit konusu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

25.07.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili basın açıklaması düzenledi. HDP il binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını HDP İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili yaptı. HDP İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, "15 Temmuzda Türkiye'deki farklı görüş odalarının kendi aralarında iktidar savaşı darbe seviyesine vardı. 15 temmuz darbesinden bu yana kaos hali tüm hali tüm yorgunluğuyla devam etmedir. Darbe ve kaos, Kürt sorununda çözümsüzlüğün bir sonucudur. Askeri darbe ve sivil darbenin iç içe geçtiği darbe girişimi ve sonraki gelişmeler çok kritik bir düzeyde seyrediyor. Ulusal ve uluslar arası kamuoyunda meşruiyetini yitirmiş hükümet, cumhurbaşkanını mağduriyet temelinde güçlendirmektedir. Cumhurbaşkanın Kürt sorununa demokratik kriterlere ve demokratik çözüm imkanlarına karşı aldığı tavır ve ortaya çıkan darbe karşıtı gösterilerin temsil ettiği militarist içerik bizi kaygılandırmaktadır. Darbeci cuntanın amacına ulaşması durumunda ülkede ilan edilecek OHAL kararı AKP hükümetince devre sokulması kaygılarımızı had safhaya ulaştırmıştır. Kürdistan'da yürütülen savaşta zaten sokağa çıkma yasakları, hak ihlalleri, şehirlerin yakılması toplu katliamlarla Kürdistan şehirlerinde en üst seviyede bir OHAL durumu yaşatılmaktadır" dedi.

'ÖCALAN'IN SAĞLIĞI İLE İLGİLİ CİDDİ KAYGILAR TAŞIMAKTAYIZ'
Karakeçili, "Bu durumda Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği ile ilgili ciddi kaygılar taşımaktayız. Kürt sorunu demokratik çözüme kavuşmadığı sürece bir darbe mekaniğinin var olacağı ve harekete geçeceği uyarılarını defalarca belirten Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, sürekli önemli uyarılarda bulunmuştur. Türkiye askeri ve sivil darbe sistematiğinden ancak Kürt sorunun demokratik çözüm yöntemi sayesinde kurtulabilir. Bu kaotik yönetim yerine demokratik, barışçıl siyaset yönetimlerin inşa sürecinin başlatılması gerekmektedir. Ancak hükümetin Sayın Öcalan'ın can güvenliği ile ilgili kaygı ve uyarılara verdiği cevap, gayri ciddi ve endişe vericidir. AKP hükümeti Kürt sorununda çözüm politikasından çark ederek Sayın Öcalan üzerinde 2015 Nisanından bu yana Türkiye'de gelişmeler kritik bir düzeyde seyrediyor. Hükümetin dahi kendisini güvende görmediği, güvenlik mekanizmalarının kaosa sürüklendiği bir tabloda hükümetin Öcalan ile kimseyi görüştürmemesi, kamuoyuna yönelik bir açıklamada bulunmaması, bu temeldeki tüm girişimleri reddetmesi, son derece düşündürücü ve aynı zamanda endişe verice bir durumdur" dedi.

'EYLEMLERİMİZİ YÜKSELTEREK DEVAM ETTİRECEĞİZ'
Karakeçili, "Sayın Öcalan ile görüşme sağlanıncaya, Kürt halkının ve demokratik kamuoyunun kaygıları kadar giderilinceye kadar sesimizi, tavrımızı ve eylemlerimizi yükselterek devam ettireceğiz. DBP ve HDP olarak bu kritik süreçte Kürt sorununun çözümünde hem de Türkiye'nin diğer sorunların çözümünde barışçıl ve demokratik çözüme geri dönülmesidir. Bu temelde Kürt sorununda müzakereye dönülmesi ve müzakerenin sağlıklı gelişmesi için Sayın Öcalan üzerindeki tecrit biran önce kaldırılana kadar, Sayın Öcalan'ın sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü garanti altına alınana kadar tepkilerimiz devam edecektir" diye konuştu. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Karakeçili: Darbe Kürt Sorununda Çözümsüzlüğün Bir Sonucudur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement