Karakuş Ailesi Çaresiz - Son Dakika
Yerel

Karakuş Ailesi Çaresiz

Karakuş Ailesi Çaresiz

Evleri yıkılma tehlikesi olduğu için evlerinden tahliye edilen Karakuş Ailesi, evlerinin yerine yenisi yapılmayınca çaresiz kaldı.

15.08.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Evleri yıkılma tehlikesi olduğu için evlerinden tahliye edilen Karakuş Ailesi, evlerinin yerine yenisi yapılmayınca çaresiz kaldı.

2014 yılının Şubat ayında meydana gelen 3.4 büyüklüğündeki depremle evlerinin duvarlarında ayrıklar meydana gelen Karakuş Ailesi'nin çaresiz bekleyişi sürüyor.

Varlık Mahallesi 1516. sokak 21 numaralı evin her an yıkılma tehlikesi olmasına rağmen evde yaşamak zorunda kalan Karakuş ailesinin çaresizliği medyada haber olması üzerine Adıyaman Valiliği konuya el attı. Adıyaman Belediyesi TOKİ Konutlarında bir daireyi aileye tahsis etti.

Hayati tehlikeleri olduğu için evlerini tahliye edilen Karakuş Ailesi, evlerinin kapı ve pencerelerini yetkililerin bilgisi dahilinde söktü. Kapı ve pencereleri sökülen ev bir yılı aşkın süredir harabe halde bekletiliyor.

Karakuş Ailesinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yeni bir ev yapılması için yaptığı başvuru reddedildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından dosya iki defa reddedilirken, sadece 10 bin TL yardım yapılabileceği bildirildi.

Adil ve Yadigar Karakuş ile çocukları Ayşe, Onur ve Duygu kendilerine tahsis edilen evde yaşıyor ancak bundan sonra ne yapacakları belli değil. Evlerini yapamayan aile devletin tüm kapılarını çaldı. Bimer'e, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na mağduriyetlerinin giderilmesi için başvuruda bulundu.

Yadigar Karakuş, evlerinin durumu ile ilgili basın yayında haberlerin çıkmasının ardından birçok kurum ve kuruluş yetkililerinin evlerini ziyaret ettiğini belirterek, "Evimizin durumu haberlere konu olunca, Adıyaman Belediyesi, SYDV yetkilileri, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri evimizde incelemede bulundu. Bizi evimizden çıkarttılar. Yeni ev yapacaklarını söylediler. Bir yılı aşkın süredir yeni ev yapılmasını bekliyoruz. Yetkililer ev yapamayacaklarını belirttiler. Eğer böyle olacaktı neden bizi evden çıkarttılar? Şimdi geçici olarak belediyenin tahsis ettiği evde oturuyoruz ama önümüzdeki günlerde bizi çıkartırlarsa biz ne yapacağız? En azından evimizin temelini kaldırıp, kabasını yapsalar diğerlerini biz zaman içerisinde tamamlarız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karakuş Ailesi Çaresiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement