Karakuş: Memur ve emekli pazarlandı - Son Dakika
Güncel

Karakuş: Memur ve emekli pazarlandı

Karakuş: Memur ve emekli pazarlandı

Türk Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hikmet Karakuş, 2013 toplu sözleşmesi ile emekli ve memurların adeta pazarlandığını kaydetti.

16.01.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim- Sen üyeleri Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya gelerek yapılan toplu sözleşmeye tepki gösterdi.

Sendika adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Hikmet Karakuş, 2013Ağustos'unda imzalanan toplu sözleşmenin, memurlar ve emekliler adına bir SevrAnlaşması olduğunu belirtti.

Karakuş, memurların haklarının masa başlarında gasp edildiğini, sorunlarının yok sayıldığın ve 2 milyon 600 bin memur ile 1 milyon 900 bin emekli adeta pazarlandığını söyledi.

Karakuş, "Toplu sözleşme masası, memurlar adına pazarlık yapılan yerdir. Kapalı kapılar ardında, herkesten saklanarak neyin pazarlığının yapıldığı ise hâlâ muammadır.Sonuç itibarı ile basiretsiz, hesap bilmez, hak gözetmez, mücadele etmekten aciz, memurun yerine sahibinin sesi olanların imzaladığı toplu sözleşme, memur ve emeklilerinin tam 730 gününü çalmıştır.2014yılında maaşlara yapılan 123 liralık zam; ortalama memur maaşında yüzde 5,2; en düşükmemur maaşında yüzde 7,2; mühendis maaşında yüzde 3,7; avukat maaşında yüzde 4; doktor maaşında yüzde 3 artış demekti" dedi.

CEBİMİZE YANSIYAN ENFLASYON YÜZDE 10 OLDU

"İstatistiklere yansıyan enflasyon yüzde 8, cebimize yansıyan enflasyon en az yüzde 10 oldu" diyen Karakuş,"Geçen yıl dört kişilik bir aile için yapmak zorunda olduğumuz temel harcamalar tam 403 lira arttı. Kamu çalışanları, çalınan 730 günün 365'ini, bin bir güçlük içinde, biraz daha borç batağına saplanarak, kredi kartına yüklenerek, yediğinden, içtiğinden keserek, çocuğunun harçlığından kısarak, soğukta üşüyerek geçirdiler.

Şimdi önümüzde çok daha zor geçecek bir 365 gün daha var.Geçtiğimiz yıl, bizleri 123 liraya mahkûm edenler, bu yıl da yüzde 3+3'e mahkûm ediyorlar. Memurları enflasyonun altında ezdiniz; biliniz ki, memurlar bir darbeyi daha kaldıramaz. Hükümet, her yıl hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim ediyor.

İktidar, 10 yıldır hiçbir enflasyon hedefine ulaşamadı. Bütün hesaplarında yanıldı. Bu yıl da enflasyon hedefi tutmayacak Geride kalan sürede, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline geldi" diye konuştu.

'TEK BİR AÇIKLAMA DAHİ GÖRMEDİK'

Türkiye Kamu-Sen olarak 2013 Ağustos'undan beri, gerçekleri dile getirdiklerini vurgulayan Karakuş, sözlerini şöyle tamamladı: "İmzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ediyoruz.Malum konfederasyon ise 123 lirayı, yüzde 3+3 zammı anlata anlata bitiremiyor. Gerçekler ortada; 2014 memurlarımız ve emeklilerimiz için kara bir yıl odu. 2015 daha da zor olacak.Şimdi malum konfederasyon, iktidarın arkasına saklanmış, Başbakan'a perde arkasından sufle yapıyorlar, Başbakan da 'Memurlara yüzde 17 zam yaptık' diyor.Maliye Bakanı'na sufle yapıyorlar, Maliye Bakanı, 'Memura 8,5 zam yaptık; zam işini abarttık' diyor. Sözde yetkili konfederasyonun 1,5 yıldır, memur maaşları ile ilgili bir tek açıklama yaptığını görmedik. Allah için çıkıp da Başbakan'ı; Maliye Bakanı'nı dahi düzeltmediler.Ama iş konuşmaya geldiğinde, sendikacıyız diye ortalıkta dolaşıyorlar.Ay sonunu getiremeyen, borç batağında çırpınan, masada pazarlanan milyonlarca memurun, bordrosundan yükselen bu ateş, hem bu dünyada, hem öteki dünyada yalancıların, arsızları ve memur pazarlamacılarını saracaktır." Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Karakuş: Memur ve emekli pazarlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement